Beste cryptocurrency Tools: De ultieme checklist

ADVERTENTIE

Ben je opzoek naar Cryptocurrency tools die het handelen met en investeren in crypto makkelijker maken? Dan is deze pagina zeker geschikt voor jou! Je hebt de verhalen waarschijnlijk ook wel gehoord over die mensen die veel winst maken met crypto en natuurlijk niet te vergeten die mensen die blijven zitten met enorme verliezen. Het verschil tussen deze twee: De ene doet zijn eigen onderzoek en gebruikt hierbij verschillende cryptocurrency tools. De andere investeert gewoon. Speciaal voor diegene opzoek naar handige tools hebben wij dit overzicht samengesteld.

Table of Contents

Betrouwbare Exchanges

De allereerste stap voor het maken van winst is natuurlijk het opzoek gaan naar een betrouwbare cryptocurrency exchange. Het is namelijk deze partij waar jij jouw munten aan gaat toevertrouwen en waar jij jouw eerste investering zult gaat doen. De factoren waar je naar onze mening goed op moet letten zijn: liquiditeit, veiligheid en fees. 

  1. Bij veel Liquiditeit op een platform is het gemakkelijk om je cryptocurrencies te kopen en te verkopen. Is er namelijk sprake van veel liquiditeit bij een broker of exchange, dan zijn er veel koper of verkopers aanwezig om uw order uit te voeren. 
  2. De tweede factor is veiligheid. Onlangs hebben we nog een aantal hack voorbij zien komen waar de hacker met enorme geldbedragen er vandoor is gegaan. Cruciaal dus dat de broker en/of exchange goed beveiligd is. 
  3. De laatste factor zijn de fees. Kijk van te voren goed welke kosten aan jouw transacties zijn verbonden en welke fee-structuren en wordt gehanteerd. De meeste brokers en exchanges zijn hier tegenwoordig gelukkig zeer transparant over! 

Charting Tools

Een charting tool is een tool waarmee je de prijzen van verschillende munten kunt bekijken. Het is ook een tool die vaak gebruik wordt door technische analisten. Door gebruik te maken van trendlijnen en indicatoren kan deze persoon dan iets zeggen over bijvoorbeeld de koers van Bitcoin. Het oefenen met deze trendlijnen en indicatoren zal uiteindelijk je vaardigheden enorm laten toenemen. 

Tradingview

Tradingview is misschien wel het meest bekende platform bij technische analisten. Ze zijn namelijk een van de grootste aanbieders van grafieken en bieden zoveel technische indicatoren aan dat het onmogelijk is dat je ze ooit allemaal zult gebruiken. Ook bieden ze zowel gratis als premium functionaliteiten aan. 

Tradingview-uitleg
Tradingview-uitleg

Cryptocurrency prijzen

Uiteraard is bij het handelen in cryptocurrencies data en prijs ontzettend belangrijk, oftewel is het cruciaal om platforms te vinden die bijna realtime, nauwkeurige informatie bieden over prijsactie, circulerend aanbod, totaal aanbod en meer. Waren Buffet zij hier het volgende over: “Look at market fluctuations as your friend rather then your enemy; Profit from folly rather than participate in it”. 

Coinmarketcap

Coinmarketcap is de meest gebruikte cryptocurrency websitesite voor het checken van prijzen, volume en aanbod. 

coinmarketcap-uitleg
coinmarketcap-uitleg

Messari

Messari is een zelfde platform als Coinmarketcap, maar biedt meer unieke statistieken. Cryptocurrencies zijn gecategoriseerd als scams, topwinnaars en topverliezers. Ook kun je als gebruiker cijfers bekijken die de toekomstige marktkapitalisatie in het jaar 2050 voorspellen. 

CryptoCompare

CryptoCompare is een website die al een hele lange tijd in de cryptocurrency space actief is. Evenals Coinmarketcap bieden ze betrouwbare marktgegevens, maar ook tools aan om je portefeuille in de gaten te houden.

Coinpaprika

Coinpaprika is wat minder lang actief maar zeker de moeite waar om eens te bezoeken. Het doet wat hedendaagser aan dan bijvoorbeeld cryptoCompare en ziet er wat sneller en uitdagender uit. Het platform zelf zegt er hetvolgende over: “Coinpaprika research platform was founded in April 2018. Our mission is to provide comprehensive, reliable, transparent and objective access to information about crypto projects from all around the world”.

Coinalyze

Op het platform van Coinalyze vind je natuurlijk ook weer een goed overzicht van de verschillende cryptocyrrencies en hun prijzen. Het voordeel van dit platform is dat je er ook veel technische analyse data vind. Van open interest, funding rates, liquidaties, tot verschillende technische analyse indicatoren zoals moving averages en relative strenght. 

Crypto agenda

Natuurlijk kun je via het cryptonieuws op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, maar soms kan het voordeliger zijn zelf ook belangrijke gebeurtenissen op te sporen, alvorens ze in het nieuws verschijnen. 

Coinmarketcal

CoinMarketCal is een kalender die je de aankomende evenementen van verschillende cryptocurrencies laat zien. Buy-the-rumour and sell-the-news zal nooit meer hetzelfde zijn! 

Coindar

Coindar is een overeenkomstige service als Coinmarketcal, want ook hier vind je belangrijke crypto gebeurtenissen die op de agenda staan voor de komende tijd. “Service for searching for events that may affect the value of cryptocurrencies. 352 events will happen in the future, 11 events were added in the last 24 hours, total added 58995 events for all time”, aldus Condor

Crypto Data

We lezen vaak in het nieuws dat de Bitcoin transacties afnemen, of dat de kosten van deze transacties veel te hoog zijn? In plaatst van dit nieuws als een feit aan te nemen, neem liever zelf een kijkje en vind uit of dit wel degelijk het geval is. Door de volgende crypto tools te gebruiken, kunt je zelf uit eerste hand waarnemen hoe bijvoorbeeld actief het netwerk van Bitcoin is. Waarom dit belangrijk is? Als er veel transactieactiviteit op het netwerk van Bitcoin is, kan dit een indicator zijn voor hevige prijsbewegingen. 

BitcoinVisuals

BitcoinVisuals is een geweldig tool om de data van Bitcoin mee in de gaten te houden. Bekijk de gemiddelde kosten per transactie, hashrate en zie hoe het netwerk ervoor staat vanuit een technisch perspectief.

CryptoMiso

Om te controleren of een cryptomunt nog steeds een beetje actief is kun je gebruik maken van de data van CryptoMiso. Wanneer een munt geen tot weinig activiteit meer noteert, zal het naar allerwaarschijnlijk stervende zijn en dus belangrijk deze links te laten liggen. 

CryptoMiso-vandaag

CryptoFees

Hoe acties de verschillende blockchains zijn is af te lezen via Cryptofees. Wat zijn de verdienmodellen van de verschillende projecten en hoeveel geld gaat hiermee gepaard.

cryptofees-data

Onderzoeksrapporten

Onderzoeksrapporten zijn over het algemeen lange, diepgaande, maar zeer waardevolle artikel die bol staan van fundamentele analyses, technische analyses en verschillende meningen van onderzoekers overtal van onderwerpen. Belangrijk dus om je voorsprong in crypto te houden door zeker af en toe eens door dit soort rapporten te gaan. 

Crypto Research Report

Crypto Research Report is een onderzoeksrapport wat driemaandelijks wordt uitgebracht. Hier vind je interviews, statistische analyses, fundamentele analyses en toekomstige crypto voorspellingen over tal van onderwerpen. Aanmelden is gratis. 

Crypto Onchain

Nu er  steeds meer data gebruikt wordt bij het handelen en investeren in cryptocurrencies, wordt hier handig op ingespeeld door een aantal platformen. Daar je een aantal jaar geleden jouw data moest zoeken via verschillende platformen, wordt deze nu steeds vaker centraal aangeboden. Let wel dit zijn doorgaans betaalde platformen. 

Santiment

Op de website van deze Onchain data specialist lezen we: “Santiment makes powerful OnChain, Social & Financial analysis accessible to anyone. Interactive reports let you query crypto market data with only a few clicks, then see visualisations in seconds”. 

Santiment-data-provider
Santiment-data-provider

IntoTheBlock

Onlangs zijn wij van Bitcoinhelper een samenwerking aangegaan met IntoTheBlock. Een analyse platform gespecialiseerd in machine learning en natuurlijk cryptocurrency data. Op de website van IntoTheBlock zeggen ze hierover het volgende: “We zijn op reis gegaan om de mysteries van crypto-activa te ontrafelen en investeerders relevante informatie over de markt te bieden. We hadden te veel onbeantwoorde vragen over cryptomarkten, dus hebben we een platform gebouwd waarmee we de kracht van machine learning kunnen benutten om nieuwe inzichten over deze fascinerende activaklasse te genereren”. 

Crypto Belasting Tools

Het doen van belastingaangifte is voor niemand leuk. En bezit jij ook nog een aantal cryptomunten wordt het wel heel ingewikkeld. Crypto-belastingtools helpen je bij het op de juiste manier bijhouden van je transacties en vertellen je automatisch hoeveel belasting je dient te betalen. Wel zo handig toch voor de doorgewinterde cryptohandelaar. Meer over de belastingdienst in nederland lees je hier. 

Cointracking.info

Met Cointracking.info kun je vanaf al jouw handelsplatformen jouw historische transactiegegevens handmatig of via API importeren. Met deze data berekenen ze dan jouw winsten en verliezen en rol er automatisch een belastingrapport uit. Op dit moment is dit nog het enige platform die zo ondersteund bij het doen van dekbelastingaangifte. 

Portfolio Trackers

Portfolio-trackers zijn de meest gebruikte crypto tools van dit moment. Deze handige Trackers helpen je om jouw portfolio in de gaten te houden. Wel zo handig als je op verschillende exchanges cryptocurrencies hebt staan en deze dus niet allemaal in een keer kunt bekijken. 

Blockfolio

Blockfolio is de grootste portfolio-tracker van dit moment. Ze hebben een zeer makkelijke gebruikersinterface en bieden daarnaast nog een nieuwssectie en signalen aan. Het enige nadeel van Blockfolio is dat je sommige cryptocurrencies handmatig moet invoeren. 

Cryptocurrency Wallets

In crypto is het gebruikelijk dat je jouw eigen bank bent. Oftewel bewaar je doorgaans jouw cryptocurrencies zelf. Een betrouwbare portemonnee is dan natuurlijk wel een must. Op dit moment zijn er diverse crypto portemonnee’s beschikbaar die wij doorgaans onderverdelen in online wallets, software wallets en hardware wallets. Lees hier meer over cryptocurrency wallets

Metamask

Metamask is een van de meest populaire Ethereum-wallets op dit moment. Het mooie van Metamask is dat deze wallet makkelijk te gebruiken is met een Chrome- of Brave-browserextensie. Oftewel kun je eenvoudig Ether- en ERC-20-tokens naar gedecentraliseerde applicaties op internet verzenden. De meeste dApps werken ook met een Metamask-portemonnee. In onze uitgebreide review lees je nog veel meer over deze wallet van Metamask

ADVERTENTIE

Populaire Exchanges
Laatste Nieuws