Bitcoin en Cryptocurrency Trading

double-bottom-patroon-crypto

Double Bottom Patroon: Crypto trading een complete uitleg

Gratis 1000 euro handelen

BITCOINHELPER CRYPTO ACTIE: Maak vandaag nog een Bitvavo account aan via Bitcoinhelper en betaal de eerste 1.000 euro geen handelskosten! Bitvavo is Nederlands goedkoopste Cryptocurrency Exchange! 

Na een ‘lange’ periode van rode cijfers en dus het kijken naar een downtrend ben je allicht opzoek naar een verandering van de koers, oftewel een bullish reversal. Een patroon die deze verandering mogelijk kan aanduiden is een double bottom. In dit artikelen duiken wij hier verder op in en bespreken we hoe hier op in te spelen. Wil je nu meer weten over crypto-trading? Bekijk dan ook zeker ons Cryptocurrency Trading overzicht, of neem een kijkje in de Bitcoinhelper Academy

Table of Contents

Double Bottom Patroon

Wanneer je een double bottom patroon in de charts hebt gevonden, oftewel een bullish reversal patroon hebt geconstateerd op de bodem van een downtrend, wordt er vaak gezegd dat een trend ommekeer/reversal zal plaatsvinden. Dit patroon maakt dan een zogenaamde ‘W’ en bestaat dus uit twee lows en een high. Rondom de twee lows zou je een horizontale lijn kunnen trekken en zul je zien dat ze zich beide rondom het zelfde niveau bevinden. De dubbele bodem is gevormd. De high bevindt zich dan tussen de twee lows vanwaar een ‘Neckline’ getrokken worden. Zie ook ook de onderstaande afbeelding. 

double-bottom-patroon-crypto

Double Bottom identificeren

Achteraf is een Double Bottom natuurlijk vrij eenvoudig te identificeren, maar hoe zit dat wanneer deze nog niet is gevormd. Belangrijk om de volgende zaken goed in de gaten te houden: 

  • Downtrend identificeren: De eerste stap in het identificeren van een double bottom is natuurlijk het identificeren van de downtrend. Er moet namelijk sprake zijn van een neerwaartse trend. 
  • Constructie identificeren: Van een double bottom is natuurlijk pas sprake als de gehele constructie is gevormd. oftewel belangrijk opzoek te gaan naar de tweede bodem rondom dezelfde horizontale lijn. 
  • Neckline identificeren: Wanneer de ‘W’, of een deel van de ‘W’ goed te zien is kan ook de neckline geïdentificeerd, of getekend worden. Deze plaats je dan iets boven de ontstane ‘High’.  
  • Trend-reversal identificeren: Wanneer de koers de Neckline breekt is er ‘mogelijk’ sprake van een trend reversal. Oftewel heeft de down trend plaatsgemaakt voor een up trend. 

Double Bottom Traden

Het interessante aan dit patroon is dat er duidelijke punten zijn te benoemen die belangrijk zijn voor een crypto trader. Oftewel kan vrij eenvoudig in dit patroon een Entry, Stop loss en een target bepaalt worden. 

  • Entry-punt: Er zijn twee mogelijke punten van entry, dit afhankelijk van de mate van risico die je wilt nemen. Punt 1 is daar de Neckline wordt doorbroken. Punt 2 is op de terugtest van deze neckline. Zie ook bovenstaande afbeelding voor deze twee scenario’s. 
  • Stop-Loss-punt: De stop-loss wordt doorgaans geplaatst onder de laatste low, hetgeen dan nieuw support is geworden. 
  • Target-punt: Om het targetpunt te bepalen wordt vaak een lijn getrokken vanaf de horizontale lijn op de bodem, richting de horizontale lijn van de eerste piek.

Double Top

Een zelfde patroon is ook vaak te vinden aan het einde van een stijging, hier spreken we dan van een dubbele top. Dit is dan een teken van een bearishe trend ommekeer. De tweede top wordt doorgaans dan iets lager gevormd dan de eerste top, hetgeen tekenen zijn van uitputting en dus een ommekeer in prijs. Op deze punten wordt dan vaak winst genomen, of zelfs een short geopend. Meer weten over het short gaan, lees dan ons artikel over short gaan in crypto. 

Traden bij de meest populaire exchange ter wereld

Wil jij nu zelf ook leren traden met cryptocurrencies? Maak dan snel en eenvoudig een trading-account aan bij een van de meest populaire cryptocurrency exchanges ter wereld. Meer weten over de Binance exchange, lees dan ook zeker onze Binance review en/of de Binance handleiding

Meer Crypto Trading

De psychologie van trading, de sleutel tot succes!

De meeste traders onder ons weten inmiddels wel dat het grootste gedeelte van de crypto traders of traders in het algemeen verlies maken. Gemiddeld maken 80% van de traders verlies....

Read More
Cryptoscanner

Live crypto scanner – 100eyes crypto meldingen

De 100eyes crypto scanner scant 24/7 de Bitcoin en cryptocurrency markt af, opzoek naar kansen en bedreigingen. Door gebruik te maken van verschillende indicatoren weet 100eyes zeer accurate signalen af...

Read More

Coinbaas Premium – Crypto Signals en Meer

Ben je opzoek naar een betrouwbare Nederlandse cryptocurency Signal Provider? Dan ben je bij Coinbaas zeker aan het juiste adres. Want naast de verschillende winstgevende Signals in de Coinbaas Premium...

Read More
RSI-Relative-strenght-index

RSI (relative Strength Index) crypto handleiding

Voor een cryptocurrency-belegger is het bepalen van het juiste in- en uitstap moment van cruciale waarde. Doormiddel van verschillende indicatoren kan in een technische analyse dit moment bepaald worden. Een...

Read More

Populaire Brokers

Populaire Categorieën

Leading Crypto Exchange

Meer Trading

Bollinger-band

Handleiding gebruik Bollinger Bands in Crypto

Ook Bollinger Bands kunnen in een technische analyse niet ontbreken. De indicator is eenvoudig te gebruiken en daarom erg populair onder cryptocurrency beleggers. Doormiddel van

Uw Advertentie hier

Laatste Nieuws

Voorzitter SEC reageert op de crash van Terra

De voorzitter van de SEC, Gary Gensler, heeft maandag gezegd dat de crypto-markt meer regelgeving nodig heeft om investeerders te beschermen tegen projecten zoals Terra. Hij beschuldigt crypto-handel- en crypto-walletplatforms voor het niet vrijgeven van informatie waardoor investeerders zuurverdiend geld verliezen, zoals bij LUNA en UST.

Binance-CEO bekritiseert Terra’s plan voor een hard fork

Het voorstel om de Terra-blockchain te hard forken om de ooit bloeiende LUNA- en UST-ecosystemen nieuw leven in te blazen, werd onlangs in twijfel getrokken door Changpeng “CZ” Zhao, de CEO van cryptocurrency-beurs Binance. In vervolg daarop deelde CZ zijn gedachten over de beste manier van handelen voor het instorten van crypto-ondernemingen met de cryptogemeenschap.