Fibonacci berekenen voor Bitcoin en crypto koersen

Bitcoin-fibonacci-berekenen

Een handige tool in het traden met cryptocurrencies is de Fibonacci calculator. Deze tool helpt je namelijk de Fibonacci retracements en extensions te berekenen op basis van de waarden die in de grafiek te lezen zijn. 


Fibonacci Calculator door Investing.com Nederland.

Voorbeeld Fibonacci Caculator

In dit voorbeeld gebruiken we de uitleg die op investing.com te vinden is en waar iemand de Fibonacci punten wilt berekenen van een opwaartse EUR/USD trend.  In de grafiek zijn de volgende getallen de hoge en lage waarden. 1,0800 kaag en 1,1000 hoog. Deze zijn vervolgens ingevuld in de grafiek, zoals hieronder in het voorbeeld ook is opgenomen.

Het veld “Custom” is alleen van invloed op de berekening van de “extensions”.  Indien de grafiek bijvoorbeeld al een volledige retracement heeft laten zien naar bijvoorbeeld 10850 en weer aan het stijgen is, kan dit als omslagpunt meegenomen worden in de berekening. Volgens Fibonacci extension zal een extension van 200% de prijs naar de 1,1250 brengen, zie de tabel van extantention regel 2. .     

Fibonacci-calculator-voorbeeld

Bitcoin Fibonacci Caculator

Wanneer je de calculator wilt gebruiken voor de Bitcoin koers kan dat natuurlijk ook. We gebruiken in dit voorbeeld de BTCUSDT grafiek van dit moment, zie ook onderstaande afbeelding. Wat we zien is dat de koers sinds eind juli een mooie beweging heeft ingezet die zijn tijdelijke hoogtepunt heeft bereikt in november. De piek bevond zich op 69.018 en de bodem op 39.590.

BTC-fibonacci

Vullen we deze waarden in de calculator in, hoog 69.018 en laag 39.590, zijn de retranchement het volgende. Zie ook onderstaande grafiek. Een 23.6% retranchement brengt ons naar 62.072, daar een 61.8% retranchement een prijs laat zien van 50.831. Een prijspunt die wij ook hebben gevonden met de Fibonacci-tool uit Tradingview. In bovenstaande afbeelding zien we dat de prijs voor nu stand houd op de Fibonacci-lijn van 50% en dus een prijs noteert van 54.304. 

Bitcoin-fibonacci-berekenen

Cryptocurrencies kopen doe je snel en veilig bij deze Brokers

Bitvavo – De goedkoopste en meest bekende Nederlandse cryptocurrency broker. Digitale valuta koop je hier snel en eenvoudig met iDEAL, Bancontact of via SEPA bank transfer. Hier vind je meer dan 50 digitale valuta’s die je kunt kopen, traden of verkopen voor euro’s

Bitcoinmeester – De Nederlandse Crypto Broker waar je snel digitale valuta kunt kopen met iDEAL, Bancontact of via SEPA bank transfer. Bitcoinmeester biedt de meest verschillende digitale valuta aan en telt op dit moment zo’n 200 verschillende munten. 

Etoro – De ultieme oplossing om in crypto’s te handelen. Alles wat u nodig hebt om nu in crypto’s te beleggen in één holistisch crypto-aanbod: handelsplatform, staking en meer. Vertrouwd door miljoenen gebruikers over de hele wereld. Ontdek waarom miljoenen gebruikers uit meer dan 140 landen ervoor kiezen om te handelen op eToro. eToro is al ruim 10 jaar een vertrouwde leider binnen de fintech-sector.

Blox – Het mooie aan deze Broker is dat je direct via je mobiel bitcoin kunt kopen en verkopen. Hetgeen volgens de makers van dit platform zelf in zo’n 60 seconden is gepiept. Ook de nieuwe technologische ontwikkelingen en functionaliteiten volgen elkaar in razend tempo op.  Het is duidelijk dat Blox de grootste cryptocurrency broker van Nederland en misschien wel Europa wilt worden.

Populaire Brokers

Populaire Categorieën

Leading Crypto Exchange

Meer Trading

Uw Advertentie hier

Laatste Nieuws