Handleiding gebruik Bollinger Bands in Crypto

Bollinger-band

ADVERTENTIE

Ook Bollinger Bands kunnen in een technische analyse niet ontbreken. De indicator is eenvoudig te gebruiken en daarom erg populair onder cryptocurrency beleggers. Doormiddel van een lower band, een upper band met daartussen in een middle band, wordt er een indicatie gegeven van de volatiliteit van de koers. Benieuwd welke andere interessante indicatoren er nog meer zijn, neem dan ook zeker eens een kijkje in ons Bitcoin en Cryptocurrency Trading-overzicht. Mocht je nu nog geen trading-account hebben? Sluit deze dan snel en simpel af bij Binance, een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld. 

Table of Contents

Wat zijn Bollinger Bands

Grof gezegd bestaat de Bollinger band uit drie delen. Een lower band, een upper band met daartussen in een middle band. 

  • Middle band: voortschrijdend gemiddeld van de koers gedurende afgelopen 20 candles.
  • Upper band: afgeleid van een berekening van de standaarddeviatie van de koers waarbij vervolgens het voortschrijdend gemiddelde wordt opgeteld.
  • Lower band: afgeleid van een berekening van de standaarddeviatie van de koers waarbij vervolgens het voortschrijdend gemiddeld wordt afgetrokken.
Bollinger-band

Hoe interpreteer je de Bollinger Bands?

De upper band en de lower band geven dus het gebied aan waartussen de koers zich hoogstwaarschijnlijk gaat bewegen en dit kan daarom gebruikt worden als indicator voor de volatiliteit. Als de afstand tussen de upper band en de lower band groot is, is er veel bewegelijkheid. Maar als de upper en de lower band dicht op elkaar zitten en als het ware samen knijpen dan noemen we dat een Bollinger Band Squeeze (pinch). Hieruit kun je concluderen dat de prijs voor een tijd lang stabiel is gebleven en kun je in de nabije toekomst een grote beweging verwachten. Of deze beweging omhoog of omlaag zal zijn, kun je hieruit helaas niet opmaken.

Kopen of Verkopen

De Bollinger Bands kunnen ook gebruikt worden voor het bepalen van een in- of uitstapmoment. Het geeft een mooi beeld van hoe de prijs zich tot het gemiddelde verhoudt en is daarom een mooie indicatie voor het kopen of verkopen van je munt. Als de prijs bijvoorbeeld daalt tot onder de lower band geeft dit een relatief veilig inkoopmoment en stijgt de prijs tot boven de upper band dan is dit vaak een goed moment om te verkopen. Je verwacht namelijk dat de koers terugkeert naar het gemiddelde. 

Bitcoinhelper Trading overzicht

Wil je nu meer te weten komen over het traden met Bitcoin en/of andere cryptocurrencies en/of het doen van technische analyse? Bekijk dan zeker ook ons Trading-overzicht. Voor een betrouwbare broker en/of exchange kun je natuurlijk ook bij ons terecht. 

ADVERTENTIE

Populaire Brokers
Laatste Nieuws
Advertentie
Premium Partners
Gratis Trading Gids
NUBitcoin Nieuws
Download GRATIS
Advertentie