Bitcoin en Cryptocurrency Trading

Hoe een winstgevende cryptocurrency portfolio samen te stellen?

Gratis 1000 euro handelen

BITCOINHELPER CRYPTO ACTIE: Maak vandaag nog een Bitvavo account aan via Bitcoinhelper en betaal de eerste 1.000 euro geen handelskosten! Bitvavo is Nederlands goedkoopste Cryptocurrency Exchange! 

Hoe stel je een goede en gebalanceerde cryptocurrency portfolio samen? Waar moet je opletten en in met welke bedragen dien je te investeren in cryptocurrencies? Hoe groot is het percentage Bitcoin in je portfolio en in welke altcoins te investeren? Kortom je dient jezelf een hoop vragen te stellen bij het samenstellen van een cryptocurrency portfolio. In dit artikelen zullen wij proberen de meeste vragen voor je te beantwoorden. Na dit artikel gelezen te hebben weet je:

  • Hoeveel te investeren in cryptocurrency. 
  • Wat de voordelen zijn van het samenstellen van een crypto portfolio. 
  • Hoe jij zelf een cryptocurrency portfolio kunt samenstellen

Table of Contents

Wat is een cryptocurrency portfolio?

Een cryptocurrency portfolio is zo gezegd de verzameling van de door jouw aangekochte cryptocurrencies. Je bezit bijvoorbeeld een beetje Bitcoin, Ethereum, ADA en Dogecoin, oftewel ben je al in het bezit van je eigen portfolio. Het voordeel van zo’n eigen portfolio en überhaupt een portfolio is dat je op deze manier eigenlijk al  jouw winkansen spreidt en hiermee je risico op hevige koersschommelingen van een bepaalde munt aan het verkleinen bent. 

Maar is dit ook een goede portfolio? Kijken we op de Coinmarketcap zie je dat er ontzettend veel verschillende cryptocurrencies zijn. Op moment van schrijven zo’n 12.000. Het probleem, lang niet alle cryptocurrencies zullen op de lange termijn nog bestaan, oftewel is de verwachting dat zelfs zo’n 95% van dit aanbod met de tijd zal verdwijnen. Belangrijk dus om kritisch te kijken naar welke munten er nu precies in jouw portfolio moeten zitten. 

Een cryptocurrency portfolio samenstellen?

Wanneer je investeert loop je altijd risico, of dat nu in aandelen, huizen en/of cryptocurrency is, je loopt altijd een bepaalt risico. De andere kant van de medaille is natuurlijk dat er ook een hoop kansen in zitten. Je kan goed verdienen door bijvoorbeeld in Bitcoin en andere cryptocurrencies te investeren. Wat je dus wilt is het zo goed mogelijk beperken van je risico’s en het maximaliseren van je kansen. Oftewel de reden om een gebalanceerde portfolio samen te stellen waarin je dus met beide factoren rekening houdt. 

Wanneer je net begonnen bent, of op het punt staat om te investeren in Bitcoin en Cryptocurrencies raden wij je aan een portfolio samen te stellen aan de hand van de volgende percentages. Investeer zo’n 50% in Bitcoin, 40% in large cap coins, oftewel de grotere altcoins en 10% is small cap coin, de kleinere en hoog risico munten. Op deze manier investeer je dus ook in de wat risicovollere projecten waar we doorgaans de grootste winstpercentages zien. Maar dek je dit risico wel af door een grotere investering in de veiligere munten, de large cap coins. 

PercentageCryptocurrency
50%Bitcoin
40%grote altcoin
10%kleine cryptomunten
100 %Totaal

50% Bitcoin

Bitcoin is King. Oftewel de grootste cryptomunt die er is. Het is daarom ook niet voor niets dat Bitcoin nog steeds bovenaan staat op de Coinmarket cap en de grootste marktkapitalisatie bezit. Oftewel jouw portfolio zou voor het grootste gedeelte uit Bitcoin moeten bestaan. 

40% Grote altcoins

grote altcoins vinden we op de Coinmarketcap van plek 2 tot ongeveer plek 20. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Ethereum, Cardano, Litecoin en Chainlink. Net als Bitcoin hebben deze munten ook een grote marktkapitalisatie. En zijn de fluctuaties minder groot. Oftewel het andere grote deel van jouw portfolio zou moeten bestaan uit deze munten. 

10% Kleinere Altcoins

Zoals we net al beschreven zal ongeveer 95% van de totale cryptocurrencylijst op termijn verdwijnen. Hierdoor is het dus onverstandig om een groot gedeelte van jouw portfolio te investeren in dit soort munten. Oftewel de reden om voor dit laatste deel ook maar zo’n 10% te reserveren. 

coinmarketcap

Hoeveel investeren in cryptocurrency?

Een vraag die veel wordt gesteld op de Bitcoinhelper platformen. Het lastige in deze is dat wij niet op eenieders bankrekening kunnen kijken. Oftewel zul jij deze vraag voor jezelf moeten beantwoorden. Vuistregel hierin is wel: 

Investeer nooit meer dan dat je kunt missen! Beperk je risico’s!

Dus hoeveel hoeveel je investeren wilt in cryptocurrency is afhankelijk van het geld dat jij persoonlijk kunt missen en welke risico’s jij bereid bent om te lopen. kortom doe je eigen onderzoek (DYOR) en laat niemand anders, dan jijzelf bepalen met welk bedrag jij wilt gaan investeren in cryptocurrency. 

Conclusie: Hoe kun je het beste een cryptocurrency portfolio samenstellen?

Zoals we hebben gezien zijn er een aantal factoren die bepalen hoe jij een goed crypto portfolio samenstelt. Dit begint uiteraard bij je totale investeringsbedrag. De vuistregel: “Investeer niet meer dan dat je zelf kunt missen”. Daar je het bedrag hebt bepaalt wat jij kunt missen kun je kijken naar de verhouding tussen de verschillende cryptocurrencies. De beginners verhouding is 50% in Bitcoin, 40% in de grotere altcoins en 10% in de wat risicovollere munten. Tot slot doe altijd je eigen onderzoek (DYOR), want de lijst op de Coinmarketcap is groot en er zullen niet veel munten het overleven op de lange termijn. Wil je nu meer weten over het investeren in en traden met cryptocurrencies? Bekijk dan ook zeker eens de Bitcoinhelper beginner en het gevorderde stappenplan.

Populaire Brokers

Populaire Categorieën

Leading Crypto Exchange

Meer Trading

Bollinger-band

Handleiding gebruik Bollinger Bands in Crypto

Ook Bollinger Bands kunnen in een technische analyse niet ontbreken. De indicator is eenvoudig te gebruiken en daarom erg populair onder cryptocurrency beleggers. Doormiddel van

Uw Advertentie hier

Laatste Nieuws

LUNA 2.0: doe DIT vóór 18.34 vandaag!

Terra 2.0 staat om de hoek met de nieuwe LUNA-token. Er zijn bizar veel vragen, waarvan een aantal worden beantwoord in dit eerder verschenen artikel.