Moving averages in cryptocurrency trading – Een overzicht

moving-averages-uitleg

ADVERTENTIE

Een aspect wat veel gebruikt wordt in een technische analyse is de Moving Average, ook wel het voortschrijdend gemiddelde genoemd. maar wat is nu precies zo een moving average? In dit artikel lees je hier natuurlijk alles over. Wil je nu meer te weten komen over het traden met Bitcoin en Cryptocurrency, bekijk dan ook zeker ons Trading-overzicht voor nog veel meer interessante artikelen. Mocht je nu nog geen trading-account hebben? Sluit deze dan snel en simpel af bij Binance, een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld. 

Moving Averages

De twee meest gebruikte varianten zijn de Simple Moving Average (SMA) en de Exponential Moving Average (EMA). Moving Averages worden voornamelijk gebruikt om de trendrichting van een aandeel te bepalen of om de steun- en weerstandsniveaus vast te stellen. Zo geeft een stijgende Moving Average een opwaartse trend aan en geeft een dalende Moving Average een neerwaartse trend aan.

Simple Moving Average - SMA

De Simple Moving Average is zoals de naam als indiceert een eenvoudig begrip. Het is de gemiddelde koers van een bepaalde periode. Deze kun je dus simpelweg berekenen door alle slotkoersen bij elkaar op te tellen en deze te delen door het aantal dagen. De meeste beleggers gebruiken hierbij een periode van 50 dagen of 200 dagen, maar dit kun je dus volledig voor jezelf bepalen. Hoe korter de periode die je pakt, des te gevoeliger de prijsverandering. Korte Simple Moving Averages worden dan ook voornamelijk gebruikt voor kortetermijnhandel en langere Simple Moving Averages worden voornamelijk gebruikt voor langere termijn.

moving-averages-uitleg

EMA

Voor het bereken van de Exponential Moving Average, moet je eerst de Simple Moving Average berekenen en deze vervolgens vermenigvuldigen met de ‘smoothing factor’. Hiermee hou je meer rekening met recente prijzen ten opzichte van de Simple Moving Average waarbij elke waarde even veel meetelt. Je ziet in de praktijk dan ook dat De Exponential Moving Average vooral een rol speelt bij daytraden en swingtraden. 

Cross-Over

Een cross-over is de gebeurtenis waarbij een EMA op korte termijn kruis met een EMA op langere termijn. Dit kan als indicator gebruikt worden voor een opwaartse of neerwaartse trend. 

  • Bullish Cross-over: EMA korte termijn kruist EMA langere termijn naar boven, wat een opwaartse trend kan indiceren. 
  • Bearish Cross-over: EMA korte termijn kruist EMA langere termijn naar beneden, wat een neerwaartse trend kan indiceren. 

Bitcoinhelper Trading overzicht

Wil je nu meer te weten komen over het traden met Bitcoin en/of andere cryptocurrencies? Bekijk dan zeker ook ons Trading-overzicht. Voor een betrouwbare broker en/of exchange kun je natuurlijk ook bij ons terecht. Zie ook de artikelen hieronder. 

Meer crypto trading

Down-trend-trading
Hoe lees je cryptocurrency grafieken – Start bij de trend

Wij krijgen vaak de vraag hoe start je met cryptocurrency traden? Deze vraag klinkt simpeler dan het antwoord. Want wil jij je echt gaan verdiepen in het traden van crypto...

pennants-crypto-trading
Bitcoin en cryptocurrency traden voor beginners | De belangrijkste tips 2023

Bitcoin en cryptocurrency traden voor beginners. Wil jij  in 2023 ook eens onderzoeken of het traden iets voor jou is? Dan ben je bij ons zeker aan het juiste adres....

EliteAlgo-signals
’s wereld beste cryptocurrency trading Indicator – EliteAlgo

EliteAlgo Indicator Trade Bitcoin en cryptocurrenices als een pro met ’s wereld beste cryptocurrency trading Indicator EliteAlgo. Ontvang koop- en verkoopsignalen op elke markt, plus meerdere andere tools om u...

breakout-strategie
Wat is een breakout – crypto trading strategie

Wat is een break-out? Een break-out is elke prijsbeweging die buiten een vooraf gedefinieerde support of resistance gebied gaat. Deze break-out kan voorkomen bij zowel horizontale als diagonale support en...

ADVERTENTIE

Populaire Brokers
Laatste Nieuws
Advertentie

ADVERTENTIE

NUBitcoin Nieuws
Download GRATIS
Advertentie

ADVERTENTIE