Moving averages in cryptocurrency trading – Een overzicht

moving-averages-crypto

ADVERTENTIE

Een aspect wat veel gebruikt wordt in een technische analyse is de Moving Average, ook wel het voortschrijdend gemiddelde genoemd. maar wat is nu precies zo een moving average? In dit artikel lees je hier natuurlijk alles over. Wil je nu meer te weten komen over het traden met Bitcoin en Cryptocurrency, bekijk dan ook zeker ons Trading-overzicht voor nog veel meer interessante artikelen. Mocht je nu nog geen trading-account hebben? Sluit deze dan snel en simpel af bij Binance, een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld. 

Table of Contents

Moving Averages

De twee meest gebruikte varianten zijn de Simple Moving Average (SMA) en de Exponential Moving Average (EMA). Moving Averages worden voornamelijk gebruikt om de trendrichting van een aandeel te bepalen of om de steun- en weerstandsniveaus vast te stellen. Zo geeft een stijgende Moving Average een opwaartse trend aan en geeft een dalende Moving Average een neerwaartse trend aan.

Simple Moving Average - SMA

De Simple Moving Average is zoals de naam als indiceert een eenvoudig begrip. Het is de gemiddelde koers van een bepaalde periode. Deze kun je dus simpelweg berekenen door alle slotkoersen bij elkaar op te tellen en deze te delen door het aantal dagen. De meeste beleggers gebruiken hierbij een periode van 50 dagen of 200 dagen, maar dit kun je dus volledig voor jezelf bepalen. Hoe korter de periode die je pakt, des te gevoeliger de prijsverandering. Korte Simple Moving Averages worden dan ook voornamelijk gebruikt voor kortetermijnhandel en langere Simple Moving Averages worden voornamelijk gebruikt voor langere termijn.

moving-averages-uitleg

EMA

Voor het bereken van de Exponential Moving Average, moet je eerst de Simple Moving Average berekenen en deze vervolgens vermenigvuldigen met de ‘smoothing factor’. Hiermee hou je meer rekening met recente prijzen ten opzichte van de Simple Moving Average waarbij elke waarde even veel meetelt. Je ziet in de praktijk dan ook dat De Exponential Moving Average vooral een rol speelt bij daytraden en swingtraden. 

Death cross en Golden cross

Een cross-over is de gebeurtenis waarbij een EMA op korte termijn kruis met een EMA op langere termijn. Dit kan als indicator gebruikt worden voor een opwaartse of neerwaartse trend. 

  • Bullish Cross-over: EMA korte termijn kruist EMA langere termijn naar boven, wat een opwaartse trend kan indiceren. Dit wordt ook wel de golden cross genoemd. 
  • Bearish Cross-over: EMA korte termijn kruist EMA langere termijn naar beneden, wat een neerwaartse trend kan indiceren. Dit wordt ook wel de death cross genoemd. 

Bitcoinhelper Trading overzicht

Wil je nu meer te weten komen over het traden met Bitcoin en/of andere cryptocurrencies? Bekijk dan zeker ook ons Trading-overzicht. Voor een betrouwbare broker en/of exchange kun je natuurlijk ook bij ons terecht. Zie ook de artikelen hieronder. 

Meer crypto trading

candlestick-patronen-neutraal
Candlestick patronen uitgelegd – Een basishandleiding

Candlestick patronen worden gezien als formaties van candlesticks die traders de nodige informatie kunnen verschaffen over bijvoorbeeld de trend van de koers. Informatie die dus als zeer belangrijk wordt beschouwd...

Trading-gids-cryptocurrency
Candlesticks lezen een basisuitleg

Een belangrijk element in technische analyse is het lezen van Candlesticks (kaarsen). Deze kaarsen kunnen namelijk gebruikt worden om een nauwkeurige voorspelling te doen van marktbewegingen in bijvoorbeeld cryptocurrency markten....

cryptocurrency-trading-gids-2023
Cryptocurrency trading gids – Trading Bible 2023

Wil je meer te weten komen over cryptocurrency trading? Dan is de GRATIS Trading Bible zeker iets voor jou. In deze trading gids vind je ontzettend veel handige informatie om...

golden-cross-crypto
Wat betekent een golden cross in crypto?

Wanneer je nieuw bent in het traden met cryptocurrencies zul je ook vaak geconfronteerd worden met termen waar je de betekenis nog niet, of nog niet helemaal van kent. Een...

ADVERTENTIE

Populaire Brokers
Laatste Nieuws

Premium Partners

Advertentie

ADVERTENTIE

Gratis Trading Gids
NUBitcoin Nieuws
Download GRATIS
Advertentie