Bitcoin en Cryptocurrency Trading

pump-en-dump-coin-2021

Uitleg pump en dump cryptocurrency | Tips & Tricks

Gratis 1000 euro handelen

BITCOINHELPER CRYPTO ACTIE: Maak vandaag nog een Bitvavo account aan via Bitcoinhelper en betaal de eerste 1.000 euro geen handelskosten! Bitvavo is Nederlands goedkoopste Cryptocurrency Exchange! 

Uitleg pump en dump

Om het principe van een pump te kunnen begrijpen is het als eerste van belang om te weten hoe een normaal aandeel en/of cryptocurrency zich beweegt op een beurs. Dit gebeurd door middel van vraag en aanbod. Oftewel het samenspel tussen koper en verkoper om uiteindelijk zo veel mogelijk winst te maken. Koop laag en verkoop hoog. 

Simpel zou je denken! Alleen wordt dit spel natuurlijk door meerdere factoren beïnvloeden. Denk aan nieuws, emotie en overheden die wet en regelgeving implementeren. Een bijvoorbeeld. Bedrijf x moet komende maand met de kwartaalcijfers komen en het beloofd zeer goed nieuws te worden. Dit is vaak een moment waarom dit nieuws wordt meegenomen in de koers van dit aandeel van bedrijf x. Oftewel zal er een stijging waar te nemen zijn in de grafiek. 

Een ander voorbeeld: Bedrijf x heeft de afgelopen jaren erg veel verlies gemaakt en het ziet er naar uit dat dit nog wel even een tijdje zo zal blijven. Toch komen ze op een gegeven moment met een nieuwsbericht naar buiten dat het mogelijk zou kunnen zijn dat ze binnenkort met een doorbraak komen. Oftewel het aandeel reageert direct en een mooie stijging is te zien in de grafiek. Dit wordt al een stuk ingewikkelder, want deze aankondiging kan niet getoetst worden op waarheid. Je zou dus kunnen concluderen dat manipulatie van de prijs van het aandeel niet uit te sluiten is. 

En dit manipuleren van de prijs speelt bij een pump en dump een belangrijke rol. Oftewel wordt er een beweging in een aandeel of cryptocurrency gecreëerd, hetgeen niets van doen heeft met normale marktwerking.

Dogecoin pump en dump

Laten we eens naar een recent voorbeeld kijken. In de Telegram groep van Big Pump Signal valt te lezen dat AMC, GME en DOGE succesvol zijn gepumpt. Ook staat er al weer een nieuwe coin op de agenda, zie ook onderstaande afbeelding. Ook afgebeeld is een koersgrafiek van Dogecoin waarin goed de pump en dump valt waar te nemen. Deze munt wist maarliefst in een dag tijd met 1000% te stijgen en is op moment van schrijven op zijn retour (dump). 

pump en dump dogecoin
Pump en dump Dogecoin

Maar hoe werkt dit nu precies. Het geheim zit hem in de aantallen. Zoals ook in bovenstaande afbeelding valt te zien zijn er bijna 50.000 mensen die dit bericht gelezen hebben. Je kunt je voorstellen als er ineens 50k mensen besluiten om een cryptocurrency te kopen wat dit met de prijs zal doen. Ook zullen andere investeerder getrokken worden door deze plotselinge stijging, hetgeen de prijs alleen nog maar meer zal opdrijven. Een sneeuwbal effect is ontstaan. 

ADA kopen bij de cryptocurrency aap BLOX!

In bovenstaand telegrambericht wordt goed omschreven hoe je als individuele belager mee kunt doen aan het creëren van dit sneeuwbal effect. 

  • Verspreid geruchten over de cryptocurrency; 
  • Creëer een hype;
  • Koop de cryptocurrency; 
  • Verkoop de cryptocurrency.
Goed te doen zou je denken! Alleen wat er doorgaans niet wordt bijverteld is dat er achter de schermen al hard gewerkt wordt aan het opkopen van deze cryptocurrency. En dan hebben we het natuurlijk over de Whales die d.m.v. het plaatsen van micro-orders de prijs kunstmatig al aan het beïnvloeden zijn. Veelal zijn op deze momenten grote sellorders, de zgn sellwalls, al wel al zichtbaar in de orderboeken. 
 
Wanneer de Whales een groot gedeelte hebben kunnen kopen, omdat veel andere traders zijn uitgestapt, kan het echte spel beginnen. Oftewel worden de berichten op Telegram gedeeld en kan er begonnen worden met kopen door de individuele belegger. Realiseer je dan, dat je eigenlijk voor deze Whales, al bezig bent metste creëeren van winst. Winst die voor jezelf dus nog gerealiseerd dient te worden. 
 

Op het moment dat de koers echt flink omhoog schiet zullen de Whales besluiten om hun munten te verkopen. Dit waarschijnlijk door weer het plaatsen van micro-orders tegen de stroming in van het grotere toegestroomde publiek. Ook hier zal naar aller waarschijnlijkheid gewerkt worden met de zgn walles. In dit geval spreken we dan over buywalls die ervoor moeten zorgen dat de prijs kunstmatig omhoog wordt gedrukt. Als alles verkocht is en het grotere publiek zich realiseert dat er geen kooporders meer aanwezig zijn, zal het grote dumpen pas echt beginnen. Hetgeen ook goed in bovenstaande video wordt beschreven. 

Conclusie

Kortom weet waar je aan begint mocht je van plan zijn mee te doen aan een dergelijke pump en dump. Het levert doorgaans meer verlies op dan winst! Mocht je toch willen meedoen, volg dan het advies van crypto Michael. 

Achtervolg nooit een pump als $ XRP. Je entry zal verdwijnen. Wacht liever op support / weerstandsflips op lagere timeframes om te scalperen of zoek gewoon naar andere kansen in de markt! Het achtervolgen van pumps = de gemakkelijkste manier om geld te verliezen.

 

Populaire Brokers

Populaire Categorieën

Leading Crypto Exchange

Meer Trading

Bollinger-band

Handleiding gebruik Bollinger Bands in Crypto

Ook Bollinger Bands kunnen in een technische analyse niet ontbreken. De indicator is eenvoudig te gebruiken en daarom erg populair onder cryptocurrency beleggers. Doormiddel van

Uw Advertentie hier

Laatste Nieuws

LUNA 2.0: doe DIT vóór 18.34 vandaag!

Terra 2.0 staat om de hoek met de nieuwe LUNA-token. Er zijn bizar veel vragen, waarvan een aantal worden beantwoord in dit eerder verschenen artikel.