Uitleg Rising wedge – Deze wedge is een bearish patroon

rising-wedge-patroon-crypto-trading

ADVERTENTIE

Wat is een Rising Wedge?

Een Rising wedge is een zogenaamd continuation patroon die vaak gebruikt wordt in cryptocurrency trading. In tegenstelling tot de falling wedge, is de rising wedge een bearish continuation patroon. De prijs van dit patroon maakt zogezegd higher highs en higher lows, met andere woorden kruipt in de stijging steeds dichter naar elkaar toe. 

rising-wedge-patroon-crypto-trading

Target berekenen

Voor het berekenen van een target waar de koers eventueel naar toe zou kunnen bewegen, kun je de afstand meten tussen de twee diagonale lijnen. Hier trek je een lijn, die je dan naar het punt van uitbreken brengt. Zie ook de verticale zwarte stok in onderstaande afbeelding aan de linkerzijde.

De tussenliggende support zones zijn ook mooie punten op tussentijds winsten te nemen. Lees de zogenaamde TP zones. Het fijne van een rising en falling wedge is dat deze dus goed zichtbaar zijn in de charts vanwege het driehoekpatroon.  

target-rising-wedge

Entry nemen

Voor het nemen van een entry bij een rising wedge zijn enkele zaken belangrijk. Uiteraard de break out. In deze break-out is het zaak dat de diagonale support wordt gebroken en de candle ook daadwerkelijk hieronder sluit. 

Vervolgens zie je de koers dan vaak de trendlijn re-testen (diagonale support) om de weg hierna naar beneden te continueren. Je entry kun je dan op deze test nemen, of zelfs nog even wachten en instappen nadat de eerste higher low word uitgeschakeld. Zie de onderste zwarte stippellijn, in de afbeelding hieronder. De bovenste zwarte stippellijn is de lijn waar je dan je stop kunt zetten. Want wordt deze lijn gebroken zal het patroon niet meer geldig zijn en er mogelijk sprake zijn van een koers ommekeer. 

Let tenslotte op het volume. Volume is ook een zeer belangrijke factor bij een break-out, want zonder volume weinig kans tot slagen. 

Patroon in Patroon

Een geheim bij een falling of rising wedge is dat er vaak een patroon in een patroon wordt gevormd. En dan hebben we het natuurlijk over een (inverse) head and shoulders patroon. Zie de onderstaande afbeelding voor deze twee patronen. Dit nieuwe patroon wat zich vormt na de uitbraak van de wedge kan ook weer nieuwe inzichten brengen voor het nemen van je entries en het plaatsen van je stop-loss. Maar meer over head and shoulders patronen lees je hier. 

Keynotes

  • Een rising wedge wordt vaak gezien als een topping patroon. Een falling wedge daar en tegen als een bottoming patroon.
  • Voor een valide wedge dient aan iedere zijde de diagonale lijn drie keer geraakt te worden. 
  • De break-out bij een rising wedge wordt bevestigd daar een close boven de eerste resistance plaatsvind. Bij een falling wedge geldt dit bij het uitnemen van de eerste support. 
  • De entry kan genomen worden na de eerste hertest van het gebroken level. 
  • Het plaatsen van een ideale stop-loss in voorbij de laatste swing high of low.
  • TP’s (take profit area’s) kunnen genomen worden rondom de recente swing highs of swing lows. 
  • Falling en Rising wedge zijn vaak de start van een volgend patroon, namelijk de head-and-shoulders. 

Meer cryptocurrencytrading

Wil je meer te weten komen over het traden met cryptocurrencies? Bekijk dan ook eens ons Trading-overzicht. Hier vind je nog veel meer informatie over het traden, zoals bijvoorbeeld het doen van technische analyse en/of het tekenen van support & resistance lijnen. 

ADVERTENTIE

Populaire Brokers
Laatste Nieuws

Premium Partners

Advertentie

ADVERTENTIE

Gratis Trading Gids
NUBitcoin Nieuws
Download GRATIS
Advertentie