Wat is een breakout – crypto trading strategie

breakout-strategie

ADVERTENTIE

Wat is een break-out?

Een break-out is elke prijsbeweging die buiten een vooraf gedefinieerde support of resistance gebied gaat. Deze break-out kan voorkomen bij zowel horizontale als diagonale support en resistance levels. Dit dan afhankelijk van het specifieke prijsactie patroon. 

breakout-strategie

In bovenstaande afbeelding zien we twee verschillen break-out gebeuren. We zien in eerste instantie de prijs meerdere malen tegen de support en resistance lijnen aantikken. Dit totdat deze supports en/of resistances het niet meer houden en de prijs uitbreekt. 

In het patroon aan de linkerzijde zie je een bearish breakout, hier zet namelijk de koers de neerwaartse trend door na het vormen van een pennant. Aan de rechterkant zien we het omgekeerde gebeuren. Daar zien we namelijk een bullish breakout. Met andere woorden wordt de bullish trend naar boven voortgezet. 

Goede risk en reward

De reden dat veel traders fan zijn van het traden van deze breakouts is omdat ze nogal een goede risk reward ratio geven. Je kunt vaak een strakke stop stop zetten en daar de breakouts gepaard gaan met veel volume zijn de winsten vaak hoog. 

breakout-strategie

De set-up

De Entry: De entry wordt het vaakst genomen op de retest van de voorgaande support of resistance. Let wel, zoals ook hierboven beschreven, is het volume cruciaal in deze. Soms wordt namelijk de retest overgeslagen en breekt de koers direct uit. 

De Stop loss: De stop loss dien je minimaal te plaatsen boven of onder the breakout candle. In het bovenstaande voorbeeld (VETUSDT) is dat dus de lange groene candle die de diagonale trendlijn breekt. Een retest van deze lijn flipt deze resistance in support, waarna de koers vervolgens verder naar boven uitbreekt. 

De Targets:  De makkelijkse manier van het bepalen van je targets is vaak ook de beste manier. Hiervoor gebruiken we namelijk gewoon de support en resistance zones uit het patroon. Zie ook onderstaande afbeelding. De highs en lows fungeren dus als tussenliggende TP’s. 

target-falling-wedge
target-rising-wedge

Meer cryptocurrencytrading

Wil je meer te weten komen over het traden met cryptocurrencies? Bekijk dan ook eens ons Trading-overzicht. Hier vind je nog veel meer informatie over het traden, zoals bijvoorbeeld het doen van technische analyse en/of het tekenen van support & resistance lijnen. 

ADVERTENTIE

Populaire Brokers
Laatste Nieuws

Premium Partners

Advertentie

ADVERTENTIE

Gratis Trading Gids
NUBitcoin Nieuws
Download GRATIS
Advertentie