Wat is een OCO order en hoe deze te plaatsen op Binance

OCO-order-binance-nl

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Wat is een OCO order?

De afkorting OCO staat voor: “One Cancels the Other”, oftewel kun je met een OCO order twee orders tegelijkertijd plaatsen. Het is zogezegd een combinatie tussen een limit order en een stop-limit order. Daar moet bij opgemerkt worden dat wel slechts één van de twee uitgevoerd kan worden. Oftewel daar een van deze twee orders is uitgevoerd, wordt de andere automatisch herroepen. Dit geldt ook daar je zelf handmatig een van de orders annuleert. 

 

Het handige aan deze orders is dat je zogezegd automatisch kunt gaan handelen, want deze functie geeft je de mogelijkheid om bijvoorbeeld twee limit orders tegelijkertijd te plaatsen. handig daar je bijvoorbeeld op een bepaalt punt je winst wilt gaan nemen, of natuurlijk je verliezen wilt beperken. 

Handleiding OCO Order

Laten we eens kijken op de exchange en kijken hoe nu een order te plaatsen. Hiervoor gaan we naar de Basic Exchange interface en openen we het venster zoals hieronder te zien in de afbeelding. Je ziet Limiet, Markt en Stop Limiet order staan. Kies voor Stop Limiet en klik op OCO.

OCO ORDER HANDLEIDING

Wanneer je voor deze order hebt gekozen veranderd ook het invoerveld, zoals ook hieronder afgebeeld. Nu kun je zowel een limit order als een stop-limit order plaatsen. De limit order is de order die direct geplaatst zal worden in het order boek (Prijs). De Stop-limiet order is de prijs waar je wilt dat deze order geactiveerd wordt (Stopt). De limiet order is de prijs waar tegen er verhandeld dient te worden daar je stop geactiveerd is (Limiet). Bij bedrag vul je de grote van je order in. Total is natuurlijk de totale waarde van je order.

Voorbeeld Winstnemen met OCO Order

BNB OCO Order

Stel we hebben zojuist BNB gekocht op een prijs van 41.1895. Nu denken wij dat deze best wel eens naar de high van 47.2187 zou kunnen lopen, hetgeen een mooi punt is om winst te nemen. Oftewel zetten wij de prijs van onze OCO-Order op 47.21. Ook willen wij onze order beschermen en uit deze trade als de prijs verder daalt dan de tijdelijke bodem op 35.0374. Dit is de plek waar wij onze Stop willen triggeren. Het daadwerkelijk uitvoeren van de order willen wij doen op 35.0370. We verkopen 10 BNB hetgeen een order grote maakt van 472.10 USDT. 

OCO Order winstnemen

Onderin het scherm zien we onze order afgebeeld bij de openstaande orders. We zien een eerste verkooporder bij 47.2100 en een tweede Stop-loss limiet order bij 35.0370. Als we iets naar rechts kijken op de onderstaande afbeelding zie ook dat deze order een prijs triggert van 35.0374. 

Kortom het plaatsen van OCO Orders is een zeer krachtige en handige tool op de Binance exchange. Handig voor het nemen van winst en het beperken van de te lopen risico’s. Tot slot willen wij je meegeven dat het erg belangrijk is dat je goed begrijp hoe limit en stop-limit orders werken voordat je begint met het gebruiken van OCO-orders. Lees dit anders nog eens even na op de pagina van Binance zelf. 

 

Wil jij meer weten over Binance, dan wel zelf een account aanmaken op deze exchange, lees dan ook zeker even onze review en handleiding. 

Populaire Brokers

More To Explore