Wat is een Symmetrical triangle – neutraal chart patroon

Symmetrical-triangle

ADVERTENTIE

Wat is een Symmetrical-triangle?

Een Symmetrical-triangle in cryptocurrency trading is een zogenaamd neutraal patroon. Dus dit patroon kan zowel een bullish als bearish move veroorzaken. Wat je ziet bij dit patroon is dat de highs steeds lager worden en de lows steeds hoger. Met andere woorden kruipen deze twee als het ware steeds dichter naar elkaar toe waardoor er een driehoek-patroon ontstaat. 

Net zoals bij een pennant beweegt de koers naar de apex toe. Het meest rechter puntje van de driehoek. Nu is het wel zo dat bij een Symmetrical-triangle deze niet per se helemaal naar de punt van de driehoek (apex) hoeft te lopen. Hierdoor ontstaat een soort van afgeplat patroon in plaats van een driehoek. 

Symmetrical-triangle

Uitbraak Symmetrical-triangle

Zoals aangegeven bij punt A of B in bovenstaande afbeelding, breekt dit patroon dan wel aan de bovenzijde, dan wel aan de onderzijde uit. Let er op dat hoe eerder de prijs uit het patroon breekt hoe zwakker in principe de move. Je zult dus aan het einde van de driehoek een veel krachtige beweging naar boven of beneden zien, dan bijvoorbeeld aan het begin. 

Entry nemen

In tegenstelling tot bij de pennants wordt dit patroon vaak teruggetest. Zie punt C en D. Wat je dan ziet gebeuren is een uitbraak naar beneden, of naar boven en een terugtest van de Oranjelijn. Dit is dan een perfect punt op je entry te plannen en de koers zowel naar boven of naar beneden te spelen. 

Meer cryptocurrencytrading

Wil je meer te weten komen over het traden met cryptocurrencies? Bekijk dan ook eens ons Trading-overzicht. Hier vind je nog veel meer informatie over het traden, zoals bijvoorbeeld het doen van technische analyse en/of het tekenen van support & resistance lijnen. 

ADVERTENTIE

Populaire Brokers
Laatste Nieuws

Premium Partners

Advertentie

ADVERTENTIE

Gratis Trading Gids
NUBitcoin Nieuws
Download GRATIS
Advertentie