Wat zijn de kosten van een Cryptocurrency Broker – Broker fee

Cryptocurrency-broker-coinmerce

$1000 bonus bij de Exchange van MEXC

BITCOINHELPER CRYPTO ACTIE: Maak vandaag nog een MEXC account aan via Bitcoinhelper en verdien tot maximaal $1000 aan bonus! 

Wanneer je voor het eerst Bitcoin en/of andere cryptocurrencies wilt gaan aankopen is het belangrijk goed te letten op de Kosten die een Broker in rekening brengt! Dit om het feit deze nog wel eens kunnen verschillen en dus flink uiteen kunnen lopen. 

Table of Contents

De kosten die een Broker in rekening brengt worden veelal meegerekend met de koers. Hierdoor vallen ze in eerste instantie niet eens op. Daarnaast moeten wij helaas ook opmerken dat de meeste brokers niet heel erg transparant over deze kosten zijn. Wel aangegeven in de kleine lettertjes natuurlijk, maar niet waar je het als consument zou verwachten. Als we bij de bakker een brood willen kopen verwachten we natuurlijk ook dat het duidelijk zichtbaar is wat je uiteindelijk voor dat brood dient te betalen! 

Kosten per Broker

Om je te helpen toch inzicht te krijgen in de kosten van de meest populaire Nederlandse Cryptocurrency brokers hebben wij hieronder een overzicht gemaakt. Opvallend is te zien dat de handelskosten toch nog erg uiteenlopen. Belangrijk dus om hier als startende crypto investeerder en/of handelaar goed op te letten! 

BrokerHandelskostenTransactiekosten
BitvavoMax. 0.25%Gratis
BLOX~3%Gratis
Bitonic~1%Gratis
Bitcoin Meester~2%Gratis
Litebit~2%€0,42
Anycoin Direct~2%€1,00
Coinmerce~2.5%Gratis
SATOS~2.5%Gratis
BTC Direct~3%€0,99

Onderlinge verschillen Brokers

Naast dat de verschillende Nederlandse Brokers verschillende prijzen gebruiken, zien we ook nog eens een verschil in de cryptocurrencies onderling. Zo zijn de meest populaire munten vaak een stuk goedkoper, dan de wat minder bekende munten. Aan de ene kant ook logisch, want ook deze bedrijven dienen hun munten ergens in te kopen en daarmee dient dus rekening gehouden te worden met het volume en liquiditeit van een munt. Bij munten met een laag volume zien we doorgaans de kosten snel oplopen en ontstaan er grote verschillen tussen de aan- en verkoopprijzen.

Tot slot wil het ook nog eens uitmaken hoeveel je van een bepaalde munt koopt. Sommige Brokers hanteren namelijk een lagere prijs daar je 1 BTC koopt, i.p.v. 0.1. De reden: Het manipuleren van de vergelijkingssites. Deze kijken doorgaans naar de prijs van 1 BTC en niet naar de andere bedragen. Niet helemaal netjes, maar wel volgens de richtlijnen en net aan binnen de lijntjes. 

Positieve ontwikkelingen 2022

Gelukkig zien we de laatste tijd wel dat de gemiddelde Broker een stuk goedkoper is geworden. De oorzaak: de toenemende concurrentie ook in de Nederlandse Cryptocurrency markt. Hetgeen natuurlijk een goede ontwikkeling is voor de beginnende crypto investeerder en/of handelaar!  Uiteindelijk hopen wij van Bitcoinhelper wel dat alle Brokers een voorbeeld nemen aan Bitvavo. Want hier zijn de kosten altijd laag, ongeacht de hoeveelheid en dus het bedrag aan crypto wat je koopt!

Direct aanmelden bij een Nederlandse broker

Bitvavo – De goedkoopste en meest bekende Nederlandse cryptocurrency broker. Digitale valuta koop je hier snel en eenvoudig met iDEAL, Bancontact of via SEPA bank transfer. Hier vind je meer dan 50 digitale valuta’s die je kunt kopen, traden of verkopen voor euro’s

Bitcoinmeester – De Nederlandse Crypto Broker waar je snel digitale valuta kunt kopen met iDEAL, Bancontact of via SEPA bank transfer. Bitcoinmeester biedt de meest verschillende digitale valuta aan en telt op dit moment zo’n 200 verschillende munten. 

Etoro – De ultieme oplossing om in crypto’s te handelen. Alles wat u nodig hebt om nu in crypto’s te beleggen in één holistisch crypto-aanbod: handelsplatform, staking en meer. Vertrouwd door miljoenen gebruikers over de hele wereld. Ontdek waarom miljoenen gebruikers uit meer dan 140 landen ervoor kiezen om te handelen op eToro. eToro is al ruim 10 jaar een vertrouwde leider binnen de fintech-sector.

Blox – Het mooie aan deze Broker is dat je direct via je mobiel bitcoin kunt kopen en verkopen. Hetgeen volgens de makers van dit platform zelf in zo’n 60 seconden is gepiept. Ook de nieuwe technologische ontwikkelingen en functionaliteiten volgen elkaar in razend tempo op.  Het is duidelijk dat Blox de grootste cryptocurrency broker van Nederland en misschien wel Europa wilt worden.

Meer Broker artikelen

Cryptocurrency-broker-coinmerce
Top 4 beste en meest gebruiksvriendelijke cryptocurrency brokers van 2022

Beste cryptocurrency brokers 2022! Bij een cryptocurrency broker kun je cryptocurrencies kopen en verkopen en dat is vandaag de dag steeds makkelijker! Ook groeit het aanbod snel en komen er...

Read More
Anycoin direct review
Anycoin Direct genomineerd voor beste Cryptocurrency Broker

Bitcoinhelper door Admin | Amsterdam 14 Oktober 2020  Op de website van de Cashew zien we dat Anycoin Direct, te samen met andere cryptocurrency Brokers, is genomineerd van de Cashcow...

Read More
Blox de crypto app review en handleiding 2022

De Crypto app Blox! Blox is naar onze mening een revolutionaire cryptocurrency app waar het kopen van bitcoin zo is gedaan. In dit artikel geven wij ons oordeel en schrijven...

Read More
bitvavo-blauw-logo
Bitvavo review en handleiding | Bitcoin kopen

Bitvavo is naar onze mening de nummer 1 Cryptocurrency Broker van Nederland. In dit artikel geven wij ons oordeel over Bitvavo. Zo kijken we naar gebruiksgemak, ondersteuning, betrouwbaarheid, veiligheid en...

Read More

De Bitcoinkoers in Euro's

Populaire Brokers

Recente artikelen