Een Ascending triangle is een bullish candlestick patroon

Ascending-triangle

ADVERTENTIE

Wat is een ascending triangle?

Een ascending triangle wordt vaak gezien als een bullish candlestick patroon. De candles bewegen zich dan in de vorm van een driehoek. Let op in dit patroon zien we aan de bovenzijde een rechte lijn. Dit in tegenstelling tot de descending triangle waar deze aan de onderzijde zit. De diagonale lijn bevind zich in deze aan de onderkant waar de lows steeds hoger worden met equal highs. Dit lager worden van de lows wordt vaak ook gezien als bullish daar de bears dus in controle zijn.  

Ascending-triangle

Target berekenen

Omdat aan de bovenzijde van de driehoek de support meerdere malen wordt getest, wordt deze ook steeds zwakker. De kans is dus groot dat deze op een gegeven moment breekt en de stijging wordt voortgezet. Om eventueel een target te kunnen bepalen trek je een lijn van de eerste top, zie punt ‘A’, naar punt ‘B’ de onderzijde van de diagonale lijn.  Deze lijn verplaatst je vervolgens naar het moment van breken van de resistance (C) en je hebt je eventuele target. Zie punt ‘D’ . 

Entry nemen

Je zou bij het uitbreken direct je entry kunnen nemen, oftewel op het moment de koers door de resistance heen breekt op weg naar zijn target. Een veiligere optie voor het nemen van je entry is op de terugtest van de resistance. Zie punt D in de afbeelding hieronder. Hier spreken we dan van een S/R flip. De resistance wordt teruggetest en wordt support. Vanuit hier zal dan naar aller waarschijnlijkheid de trend worden voortgezet (E). In dit laatste geval is je risico veel lager omdat je een eventuele fake-out voorkomt. 

ascending-triangle-retest-entry

Meer cryptocurrencytrading

Wil je meer te weten komen over het traden met cryptocurrencies? Bekijk dan ook eens ons Trading-overzicht. Hier vind je nog veel meer informatie over het traden, zoals bijvoorbeeld het doen van technische analyse en/of het tekenen van support & resistance lijnen. 

ADVERTENTIE

Populaire Brokers
Laatste Nieuws

Premium Partners

Advertentie

ADVERTENTIE

Gratis Trading Gids
NUBitcoin Nieuws
Download GRATIS
Advertentie