Descending triangle is een bearish candlestick patroon

Descending-triangle

ADVERTENTIE

Wat is een descending triangle?

Een descending triangle wordt vaak gezien als een bearish candlestick patroon. De candles bewegen zich dan in de vorm van een driehoek. Let op de onderkant van de driehoek in een rechte lijn, maar de bovenzijde een diagonale. We spreken hier ook vaak over het lager worden van de toppen, ook wel het creëren van lower highs met equal lows. Dit lager worden van de toppen spreekt voor de bears die dus in controle zijn. Dit is dus ook de reden waarom het een bearish patroon wordt genoemd. 

Descending-triangle

Target berekenen

Omdat aan de onderzijde van de driehoek de support meerdere malen wordt getest, wordt deze ook steeds zwakker. De kans is dus groot dat deze op een gegeven moment breekt en de neerwaartse trend wordt voorgezet. Om eventueel een target te kunnen bepalen meet je de eerste low en de daarop volgende top. In de afbeelding hieronder aangeduid met ‘A’. Deze lijn verplaatst je vervolgens naar het moment van breken van de support en je hebt je eventuele target. Zie punt ‘B’ . 

Entry bepalen

Voor het bepalen van je entry kun je kijken naar twee verschillende scenario’s. In het eerste scenario speel je direct het uitbreken van de horizontale support. De break-out. Een iets veiligere trade, uiteraard met ook minder risico, is het wachten op de terugtest. Dit punt is in onderstaande afbeelding weergeven als punt C. 

descending-triangle-retest-entry

Meer cryptocurrencytrading

Wil je meer te weten komen over het traden met cryptocurrencies? Bekijk dan ook eens ons Trading-overzicht. Hier vind je nog veel meer informatie over het traden, zoals bijvoorbeeld het doen van technische analyse en/of het tekenen van support & resistance lijnen. 

ADVERTENTIE

Populaire Brokers
Laatste Nieuws

Premium Partners

Advertentie

ADVERTENTIE

Gratis Trading Gids
NUBitcoin Nieuws
Download GRATIS
Advertentie