Bitcoin en Cryptocurrency Trading

Cryptoscanner

Succesvol traden met behulp van de cryptoscanner 100eyes 1/4

Gratis 1000 euro handelen

BITCOINHELPER CRYPTO ACTIE: Maak vandaag nog een Bitvavo account aan via Bitcoinhelper en betaal de eerste 1.000 euro geen handelskosten! Bitvavo is Nederlands goedkoopste Cryptocurrency Exchange! 

Cryptocurrency Handleidingen | 100eyes door Jesse Ben jij een beginnende trader, lukt het steeds niet om op tijd de juiste munten te kopen of te verkopen? Heb jij moeite met de steeds wisselende marktomstandigheden? In deze handleiding vertel ik jou, mijn strategie en leg ik uit hoe deze ook voor jou succesvol kan zijn. Meer weten over de crypto Scanner van 100eyes, lees dan hier de 100eyes review. Benieuwd naar meer handige Trading Tools bekijk dan eens ons Tradingoverzicht.

Table of Contents

100Eyes Crypto Scanner

Deze strategie heb ik ontwikkeld voor mijzelf, nadat ik de cryptoscanner 100EYES https://www.100-eyes.com/ ben gaan gebruiken. Aangezien er nog geen handleiding bestond, heb ik besloten deze zelf samen te stellen.

Ik heb dit gedaan door een aantal maanden de meldingen van de cryptoscanner te bekijken op eventuele winstgevendheid, koersverloop en hier een strategie voor ontwikkeld. Deze handleiding is grotendeels gebaseerd op door mijzelf verzamelde statistische gegevens, aangevuld met mijn ervaringen en een aantal handelsprincipes.

Hieronder bespreek ik een aantal meldingen. Dit zijn niet alle meldingen die je in kan stellen, maar alleen de meldingen die ikzelf gebruik en voor mij winstgevend zijn. Als je teveel meldingen geactiveerd hebt, krijg je heel de dag door meldingen en is het lastig de meldingen op waarde te schatten. Kies dus altijd de meldingen die voor jou interessant zijn en laat de rest weg om het overzicht te bewaren.

In dit document vind jij de meldingen waarop ik vaak een trade baseer en die winstgevend af kan sluiten. Afsluitend zal ik nog mijn instellingen delen, zoals welke meldingen ik wel en niet aan heb staan. Tot slot vind je achteraan nog een samenvatting.

Support meldingen 100eyes

Een support melding krijg je als de koers zich nabij horizontale support (ondersteuning) bevindt. Ik handel hoofdzakelijk op support op 1 en 4 uur, omdat ik niet teveel meldingen per dag wil ontvangen. Uiteraard werkt de hieronder uitgewerkte strategie ook op het 15 minuten tijdframe.

Hoe ziet support eruit op de grafiek?

Op onderstaande kaart zie je links (bij de rode pijl) een zone en de op dat moment actuele koers (rechts). Deze kwam op hetzelfde (support) punt terecht. Zeker de 1e keer dat een koers zich weer rond een support zone bevindt heeft de koers vaak de neiging om daar op te veren, dus dan is dat een geschikt koopmoment. Hoe vaker de koers in de support zone komt, hoe groter de kans dat de koers juist door de supportzone zakt. In onderstaand geval veerde de koers op en had je (als je vrijwel direct gekocht had) 15% winst gehad. Betreft 15min kaart voor iets meer overzicht, je krijgt de melding in dit geval op de 1uurs kaart.

Een support hoeft niet te houden, houdt er ook rekening mee dat de koers door de support heen kan zakken. De reactie daarop is vaak vrij heftig en er kan een koersval van 10% of meer zijn, in het geval van altcoins eerder regel dan uitzondering. Op het moment dat je meer ervaring gaat krijgen, zal je zien dat je deze zones zelf ook gaat spotten, hier kan je jouw voordeel mee doen door vooraf daar al een order te plaatsen.
 
Bovenstaande grafiek is een mooie support melding. Die zal je vaak ontvangen als de bitcoin koers heftig beweegt. Dit komt omdat altcoins in BTC waarde vaak minder snel stijgen dan BTC op dat moment doet. Als de koers rustiger is, krijg je doorgaans minder support meldingen. Van tevoren krijg je een waarschuwing van 100eyes en kan je hierop inspelen.
 
Zoals je ziet is er op onderstaande grafiek, bij de bovenste rode lijn wel degelijk support, maar is de kans groter dat hij nog doorzakt naar de onderste rode lijn. In dat geval zet je een alert (in Tradingview of op Binance) net boven de rode lijn, zodat je nogmaals kan kijken als de koers dat prijspunt heeft bereikt.

Zoals je ziet, bleek dit keer de support te houden en steeg de munt met 10%.

1.2 Statistiek support meldingen

In de periode van grofweg maart-juni 2020, heb ik op zowel BTC als USDT pairs (USDT pas in een later stadium aangezet) in totaal 170 support meldingen op de 1u ontvangen.

In onderstaand schema zie je de gemiddelde stijging na melding en de daling die er gemiddeld plaatsvond. 

Cryptoscanner 100eyes jesse 2

Deze daling, is een gemiddelde. In veel gevallen daalde de coin niet of nauwelijks meer na de melding en steeg deze hierna weer. Echter er zijn ook meldingen dat de coin nog 28% daalde. Die zijn ook verwerkt in het gemiddelde, daarom moet je ook altijd een SL toepassen.

Selectie support meldingen

Als je het lastig vindt om een SL te plaatsen, kan je een percentage van een SL hanteren. Weliswaar heeft dat niet de voorkeur, omdat je eigenlijk wel moet weten wanneer jouw trade plan niet meer klopt. Van de door mij onderzochte support meldingen, zakte de coin in 68% van de gevallen niet verder dan 2,5% na de melding. Stel je had direct na een support melding een positie ingenomen en een SL ingesteld van 2,5 á 3%, werd je niet uit gestopt. In 68% van de gevallen, steeg de munt hierna met 9% vanaf je instap prijs. Als je Stoploss groter is dan 2%, moet je niet met heel je trade portfolio instappen, hanteer maximaal 50% portfolio inzet, zodat je nooit teveel verlies kan lijden.

Winstgevend handelen is vooral je verlies beperken, dus zorg dat je verlies niet te groot wordt. Er komen altijd trades die succesvol zijn en eerdere verliezen compenseren.

Let op:

Bovengenoemde statistiek is niet hetzelfde als dat je dit rendement ook gaat halen. Er zijn koersstijgingen ’s nachts, waardoor je wellicht je trade minder goed kan managen. Belangrijk is dat je op tijd winst neemt. Het enigszins kunnen herkennen van een uptrend of downtrend zal ook in je voordeel werken. Dit heeft allemaal invloed op je uiteindelijke rendement.

Ook gaat het in het schema over het koersverloop in de paar dagen erna, dus een korte swing trade. Op de langere termijn zakken de koersen vaak verder in, of stijgen ze juist veel verder dan de hier aangegeven percentages.

1.3 Stop-loss bij een support melding instellen

Een stopp-loss instellen is het belangrijkste van je trade. Je verwacht immers, in het geval van een support melding, een stijging. Als je trade niet volgens plan verloopt, dus de support breekt, moet je er weer uitgaan. Dit doe je door een SL in te stellen. Belangrijk is dat je die niet vergeet, maar ook dat je zorgt dat deze op een goede plek staat.

In de grafiek die ik hieronder behandel, had je een SL kunnen plaatsen onder de 2 rode ingetekende lijnen. (zie grafiek hieronder) Theoretisch speel je de support, maar niet altijd stijgt de koers direct, soms zakt hij nog iets verder en reageert hij pas op een lager gelegen prijs. De SL moet dus wel op een redelijk goede plek staan, in elk geval niet in een support zone. Je ziet dat de eerst volgende serieuze entry 18% lager ligt, dus de kans op veel verdere daling dan 6% bij het eventueel raken van je SL is vrij groot.

Zelf stap ik niet in als ik een grotere SL dan 3% moet hanteren. Hoe groter je SL wordt, hoe kleiner je trade inzet moet zijn, om niet teveel risico te nemen.

1.4 Melding Support 4h

Voor wat de 4h betreft, de percentages komen min of meer overeen met de 1h meldingen. Ook hier ongeveer 9% rendement en een gemiddelde (eventuele) daling na melding van 3,5%. 4u support meldingen zie je vaak na een heftige beweging van BTC, met name op ALT/BTC pairings. Op het moment dat je veel 1uurs support meldingen ontvangt, dalen vermoedelijk de koersen fors en kan je vaak beter heel even afwachten en positie innemen als je meldingen van support op de 4u ontvangt.

Een melding support op de 4uur kan (bij falen) later resulteren in een hammer melding

(zie 3. hammer melding)

1.5 Handelswijze traden support meldingen:

Je kan direct instappen na een melding. Er is ongeveer 70 á 75% kans dat de coin ook gaat stijgen. Je zorgt voor een SL onder de support, tussen de 3% en 5% en past hierop de grootte van je inzet aan. (nooit met heel je portfolio in 1 trade stappen) verdeel deze gemakshalve in tenminste 4 delen.

Als je meer zekerheid wilt vooraf, wacht dan heel even tot de support het gehouden heeft, maar de kans bestaat dat de munt al gaat stijgen en je SL te groot wordt. Verder moet je dan, om niet te hoog in te stappen, de munt langere tijd in de gaten houden, of meldingen zetten.

Instap tip 1: Vaak wordt de zojuist gerespecteerde support nog een keer getest, stap dan pas in, dit kan je bijvoorbeeld doen als je midden in de nacht een melding ontvangt en de volgende ochtend zie je dat er al een (kleine) stijging geweest is, bij een terugtest kan je dan alsnog instappen, als de munt zich nog rond support bevindt.

100eyes cryptoscanner 2

Rood omcirkeld is het gebied waar je in moet stappen. Bij de groene pijl ontving ik de melding, het loont vaak (niet altijd) om nog even te wachten tot hij nog net iets lager gaat. Echter zoals je in de grafiek hieronder ziet, ingezoomed op de 3min kaart, heb je niet altijd zoveel tijd als hierboven (notabene op de 15min kaart)

Dat wil niet zeggen dat je overhaast in moet stappen, maar je er wel bewust van zijn dat soms de support aangetikt wordt en direct weer omhoog gaat. Je kan er dus ook voor kiezen om een buy order op de support te zetten als je een melding krijgt van horizontaal support, maar je vermoedt dat hij (mogelijk door onzekere markt op dat moment) nog iets lager zal gaan.

Cryptoscanner 100eyes

Instap tip 2: Als je een support melding ontvangt en de entry lijkt minder aantrekkelijk, stap dan niet in, wacht totdat je meerdere support meldingen ontvangt. Ik ontvang met mijn

instellingen op de dagen dat de markt stijgt weinig meldingen. Op de dagen dat de markt daalt ontvang ik veel meldingen. Als je zorgt dat je op groene dagen gefaseerd uitstapt, kan je weer instappen op een dag dat je veel meldingen krijgt.

1.6 Strakke SL.

In ongeveer de helft van de gevallen was er sprake van vrijwel geen daling en alleen nog maar een stijging na de melding. Echter de coins met de hoogste stijging na melding, daalden ook nog het meest door (soms tot wel 8%). Je kan er dus ook voor kiezen om op iedere support melding in te stappen en een SL van zo’n 1,5 % te nemen, maar zal je vaker worden uit gestopt. Daar tegenover staat dat je vrijwel geen risico loopt, omdat je eventueel verlies sterk beperkt.

1.7 Verschil USDT / BTC pairs.

Uit de cijfers blijkt dat USDT pairs vaak harder stijgen dan BTC pairs. Dit komt omdat BTC zelf ook volatiel kan zijn. Het traden op USDT pairs is iets eenvoudiger, maar als je doel meer BTC is, zal je wellicht daarna nog USDT moeten omzetten naar BTC. Dit doe je idealiter tijdens een dip van BTC.

Als je bijvoorbeeld 0.001 BTC winst heb op 1 trade, is dit de ene week 10 dollar en de andere week misschien 11 dollar en de week erna 9 dollar waard. Op de lange termijn kan dit natuurlijk veel meer waard worden, dat is in elk geval de filosofie als je alleen handelt voor meer BTC. Wil je liever ‘meer zekerheid’, handel dan tegen USDT pairs.

1.8 Melding Divergence + support 15m en 1h

Zoals uit onderstaand schema blijkt, zijn dit meldingen die voor een serieus rendement kunnen zorgen. Pas ook hier je SL netjes toe.

Voor wat betreft de 15min melding:
De USDT pairs zorgden voor een fors sterkere stijging dan de BTC pairs. Een grotere SL dan 4% leverde niet meer rendement op. Als hij je SL aantikt, wacht je gewoon op een support op de 1h support melding.

Voor wat betreft 1uurs meldingen, hier zaten onder andere meldingen bij van chainlink, die een 100% stijging liet zien op dat moment, hetgeen een enigszins vertekend beeld geeft. Het is niet reëel om te verwachten dat je 100% winst zal behalen met 1 trade.

Instaptip: Als je net begint met traden en je wilt zo min mogelijk risico lopen, handel dan in eerste instantie alleen op meldingen van Divergence + support 1h. Deze meldingen zijn schaars, maar zorgen vrijwel altijd voor winst. Je krijgt echter wel heel weinig meldingen, enkele per maand, die soms echter wel voor meer tientallen procenten stijging in 1 maand kunnen zorgen. Je moet hier (soms) wel grotere SL dan 5% toepassen, of zet een alert, zodat je bij een eventuele wick (plotselinge koersval) niet uitgestopt wordt, of weer opnieuw in kan stappen. Je hebt eigenlijk vrijwel altijd de (tijdelijke) bodem te pakken. Verder zie je deze meldingen vaak terug na hevige koersbewegingen van bitcoin. Omdat deze op een hoger

tijdsframe plaatsvinden kan je vaak wel wat tijd nemen om in te stappen, waardoor je je risico kan beperken.

1.9 Traden divergence + support 15m en 1h.

De handelswijze is hetzelfde als bij reguliere support meldingen, echter zijn deze signalen (ook) op de 15 minuten kaart. Doorgaans zijn reguliere meldingen op de 15 min iets minder betrouwbaar voor wat betreft een eventuele stijging en je krijgt er anders teveel per dag. Echter i.c.m. divergentie zijn ook deze meldingen interessant en bieden een extra bevestiging op een toch wat lager tijdframe, ook zorgt deze extra voorwaarde (divergentie) ervoor dat je deze niet te vaak ontvangt.

Voor de support meldingen, coins in een uptrend reageren vaak sterker op deze melding in positieve zin. Echter coins die aan het einde van een uptrend zitten kunnen ook langzaam wat gaan dalen, wees hier alert op. Zoom altijd uit naar tenminste de 4 uur kaart om de globale trend te bepalen voordat je instapt.

100eyes 1.9

Bovenstaande melding is een mooi voorbeeld van een melding divergentie + support (15m). De support is gebaseerd op de ingetekende grijze balk. Stel, je hebt even gekeken of de support het heeft gehouden, of je ziet deze melding pas wat later, je ziet dat je iets later ook prima in kunt stappen. Verder zie je in deze grafiek dat je altijd (deels) winst moet nemen, omdat je anders na een aantal dagen weer onder je entree prijs belandt.

cryptoscanner 1.9

Zoals je ziet loont het ook zeker de moeite om (een gedeelte) van je coins langer vast te houden. Dock steeg na de melding met 150%, echter dit is bij veel coins niet het geval, dus wees tevreden met behaalde winsten. Kleinere altcoins bieden meer kans op extreme stijging dan de grotere altcoins (uit de top 10 van coinmarketcap)

Zie voor bovenstaande ook ‘handelsprincipes’.

Voor wat betreft de 1h meldingen, stel je besluit in te stappen en je wordt uitgestopt met een SL van zo’n 3%, dan kan je altijd nog besluiten later opnieuw in te stappen. Dit had zelfs lager gekund dan je uitstop punt. Je ziet in bovenstaande grafiek een behoorlijke shakeout van de markt. Hierna kan je doorgaans het beste instappen, omdat alle stoplosses in dat gebied eruit gehaald zijn, grotere partijen doorgaans instappen en erna de prijs doorgaans weer gaat stijgen.

Zie voor bovenstaande ook ‘handelsprincipes’.

Trading Tool

Drakdoo het platform voor grafieken en technische analyse op je mobiel

Drakdoo is een cryptocurrency platform die te gebruiken is als App waar je snel en zeer eenvoudig grafieken en technische analyse op je mobiel mee kunt uitvoeren. Alle bekende altcoins,...

Read More
100 eyes cryptocurrency scanner uitleg en review 2022

Dagen op zoek naar interessante instapmomenten is na vandaag verleden tijd! Want in de huidige cryptocurrency markt is het geen doen om alle charts tegelijk te bekijken en in dit...

Read More
Altrady Cryptocurrency trading software | Altrady review en uitleg

De cryptocurrency trading software van Altrady is speciaal ontwikkeld voor die cryptocurrency trader die opzoek is naar een alles in-een-oplossing! Denk bijvoorbeeld aan die traders die op meerdere cryptocurency exchanges...

Read More
Cryptohopper
Bitcoinhelper Voorstelronde September | Cryptohopper

Iedere maand vragen wij een Cryptocurrency Ondernemer, Youtuber, Groep, Kanaal, Pagina en/of Twitteraar om zich op onze website voor te stellen. Oftewel personen en/of bedrijven die veel betekenen voor de...

Read More

Populaire Brokers

Populaire Categorieën

Leading Crypto Exchange

Meer Trading

Bollinger-band

Handleiding gebruik Bollinger Bands in Crypto

Ook Bollinger Bands kunnen in een technische analyse niet ontbreken. De indicator is eenvoudig te gebruiken en daarom erg populair onder cryptocurrency beleggers. Doormiddel van

Uw Advertentie hier

Laatste Nieuws

Voorzitter SEC reageert op de crash van Terra

De voorzitter van de SEC, Gary Gensler, heeft maandag gezegd dat de crypto-markt meer regelgeving nodig heeft om investeerders te beschermen tegen projecten zoals Terra. Hij beschuldigt crypto-handel- en crypto-walletplatforms voor het niet vrijgeven van informatie waardoor investeerders zuurverdiend geld verliezen, zoals bij LUNA en UST.

Binance-CEO bekritiseert Terra’s plan voor een hard fork

Het voorstel om de Terra-blockchain te hard forken om de ooit bloeiende LUNA- en UST-ecosystemen nieuw leven in te blazen, werd onlangs in twijfel getrokken door Changpeng “CZ” Zhao, de CEO van cryptocurrency-beurs Binance. In vervolg daarop deelde CZ zijn gedachten over de beste manier van handelen voor het instorten van crypto-ondernemingen met de cryptogemeenschap.