De beste Cryptocurrency Trading Bots – Review

cryptocurrency-trading-bot

ADVERTENTIE

Table of Contents

Kiezen voor een Trading Bot wel niet?

Dat klinkt natuurlijk heel handig een bot die volledig automatisch voor je handelt. De meesten die dan ook kiezen voor een automatische trading bot maken deze keus op basis van de volgende factoren:

 1. Wanneer je gebruik maakt van een trading bot worden er geen keuzes meer gemaakt op emotie! In tegenstelling tot gewone mensen kent een bot geen emoties en worden keuzes gemaakt op basis van logica en analytische data. Ook wordt de bot niet beïnvloed door het nieuws, Telegram groepen en/of vrienden. Iedere trader heeft in zijn of haar carrière wel eens zich laten leiden door emotie. Baalde van een trade die vroegtijdig werd afgesloten terwijl de prijs daarna door het dak ging. Kortom er zijn tal van voorbeelden te benoemen waar FOMO een rol heeft gespeeld. Iets wat na de aanschaf van een bot dus tot het verleden behoort. 
 2. Niet meer 24/7 achter je scherm zitten. Een bot stel je van tevoren in en volgt een vaste handelsstrategie. Hierdoor hoef je dus niet meer 24/7 achter je computer te zitten om toch nog actief te blijven traden. En een bijkomend effect, je kunt dus gewoon een lekker nacht maken omdat je niet meer hoeft op te staan als al je alarmen af gaan om te kopen, of te verkopen. 

De voor- en nadelen van een Trading Bots

Het buiten sluiten van emoties en het niet 24/7 meer achter een scherm zitten zijn natuurlijk de grote voordelen van een trading bot. Maar laten we ook eens kijken naar de nadelen. 

De voordelen

 • Bots maken keuzes gebaseerd op date i.p.v. emoties;
 • Bots zijn 24/7 actief;
 • Bots zijn zeer efficiënt en kunnen tegelijkertijd meerdere acties uitvoeren;
 • Bots maken veel sneller beslissingen dan menen. 

De nadelen

 • Bots vergen een zekere basiskennis van cryptocurrency; 
 • Bots zijn niet geschikt voor onervaren traders;
 • Bots zijn zeer ongeschikt in tijden van hoge volatiliteit;  
 • Bots zijn afhankelijk van techniek, hetgeen ze ook een stuk onveiliger maakt. 
Blox 10 euro gratis

De keuze voor een trading Bot

Laten we beginnen met te zeggen dat de uiteindelijke keuze voor een specifieke trading bot zeer persoonlijk is en dus een kwestie van smaak. Factoren die naar onze mening hierin vaak worden meegenomen zijn: 

 • Gebruiksgemak: Gebruiksgemak is natuurlijk van cruciaal belang. Een goede trading bot is snel en simpel te bedienen en natuurlijk in enkele minuten in te stellen. 
 • Veiligheid; De cryptocurrency markt is nog een zeer jonge markt, hetgeen maakt dat er ook veel nieuwe spelers toetreden en systemen en technieken nog niet volledig zijn doorontwikkeld. Zorg dus dat je ook goed kijkt naar hoe een bot omgaat met veiligheidsissues en updates. 
 • Transparantie; Is helder welk bedrijf de bot heeft uitgegeven en welke personen er aan dit project hebben gewerkt. Ook kunnen in deze reviews en ervaringen een uitkomst bieden. 
 • Winstgevendheid; Tot slot is winstgevendheid  natuurlijk een doorslaggevende factor. Daar een bot niet in staat is om winst te maken, doen alle overige kenmerken er natuurlijk niet meer toe. 

Op dit moment zijn er naar onze mening vier grote populaire Trading Bots op de markt. Zoals hierboven al beschreven zal de uiteindelijke beslissing voor een Bot een persoonlijke keus zijn. We zullen de verschillende Bots dan ook een willekeurige volgorde hieronder weergeven. 

Populaire Trading Bots

Cryptohopper

Cryptohopper is gebouwd op een cloud-oplossing en daarom vanaf elke computer te besturen. Oftewel zal deze bot bijna altijd online zijn. Naast een hoge uptime en betrouwbaarheid, staat deze bot ook bekend om zijn eenvoudige interface. Oftewel heb je al binnen een paar minuten deze bot de lucht in. Ook het groot aantal exchanges waarmee deze bot geïntegreerd kan worden is zeker een voordeel. Zie ook onderstaande afbeelding. De prijzen van deze bot variëren tussen de $19 tot $49 per maand. Wil je meer lezen over Cryptohopper bekijk dan ook zeker eens hun website. 

Kenmerken:

 • Met deze bitcoin-handelsrobot kun je je eigen technische analyse maken.
 • Je kunt eenvoudig strategieën en bot-sjablonen krijgen.
  Cryptohopper beschermt je account door veilige protocollen.
 • Het biedt een gebruiksvriendelijke interface.
 • De tool biedt realtime prestatierapporten.

Haasbot

De Haasbot is van Haas Online. Een bot waarbij je verschillende soorten trading bots kunt instellen en op basis van diverse instructies opdrachten automatisch kunt laten uitvoeren. Deze bot is ook handig voor traders die ook termijncontracten (futures) automatisch willen laten beheren.

Kenmerken:

 • Haasbot biedt programmeerbare scriptbots die zijn geschreven in C#.
 • Je kunt backtesting integreren met Discord (VoIP) en Telegram-applicatie. Deze applicatie biedt een aanpasbaar dashboard.
 • Het biedt een tutorial om het platform te begrijpen.

3commas

De trading bot van 3Commas maakt gebruik van een handelsrobot die volledig geautomatiseerd is. oftewel maakt de bot, op basis van de door jouw doorgeven instellingen, beslissing om te kopen of te verkopen. Ook maakt het gebruik van een cloud, waardoor je deze bot op iedere apparaat kunt gebruiken. Je kunt zelfs op je mobiele telefoon het programma aanzetten. Voor de ervaren traders onder ons kun je er ook voor kiezen om handig te gaan handelen. 

Kenmerken:

 • Je kunt munten in één venster verkopen en kopen.
 • Met dit platform kun je 24 uur per dag handelen.
 • Je kunt de instellingen van andere bots kopiëren. Hiermee kun je de portefeuille in evenwicht houden door de muntverhoudingen te behouden.
 • Deze handelsplatforms voor cryptocurrency-marge bieden dealmeldingen via een mobiele app, browser en via e-mail.

Conclusie

Als het goed is heb je nu een goed beeld bij wat een tradingbot nu precies is en wat je er allemaal mee kunt. Allicht sta je zelfs op het punt om een van de hierboven beschreven trading bots aan te schaffen. Belangrijk is dat je over een zekere mate van basiskennis beschikt voordat je overgaat tot de aanschaf. Ben je nog helemaal nieuw in crypto raden we je eerst aan om wat extra onderzoek te doen. Bekijk voorbeeld eens onze Academy, of lees over cryptocurrency trading en technische analyse

Heb je al ervaring in het traden van cryptocurrencies houd dan in ieder geval de variabelen gebruiksgemak, veiligheid, transparantie en winstgevendheid in de gaten bij je uiteindelijke keuze voor een bot. We wensen je in ieder geval veel plezier en succes met je trades! 

Meer automated trading

100 eyes cryptocurrency scanner uitleg en review 2022

Dagen op zoek naar interessante instapmomenten is na vandaag verleden tijd! Want in de huidige cryptocurrency markt is het geen doen om alle charts tegelijk te bekijken en in dit...

Read More
cryptotarget logo
Gratis crypto Signals bij Cryptotargets na registratie via Bitcoinhelper

14 dagen proefversie Signal groep Via Bitcoinhelper krijg je nu 14 dagen de kans om de Cryptocurrency Signals uit te proberen van Cryptotargets. Klik hier om naar de website te...

Read More
Cryptocurrency-signals-nl
De meest betrouwbare Cryptocurrency Signal groepen van 2021

Steeds meer mensen ontdekken de wonderlijke wereld van cryptocurrency en daarmee ook het investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Alleen beschikt lang niet iedereen over de juiste kennis. Een gat...

Read More
crypto signals
Nederlandse Cryptocurrency Trading Groups | Dutch Signal groups

Misschien heb je er al eens van gehoord, crypto Signal groups. Maar wat zijn dit nu precies voor groepen en kan je zomaar de gedeelde informatie vertrouwen? Feit is dat...

Read More

ADVERTENTIE

Populaire Brokers
Laatste Nieuws

Premium Partners

Advertentie

ADVERTENTIE

Gratis Trading Gids
NUBitcoin Nieuws
Download GRATIS
Advertentie