Wat zijn NFT’s en hoe werken ze? Een complete uiteg

wat-zijn-NFT

ADVERTENTIE

De innovatieve nieuwe technologie bekend als Non-Fungible Tokens, of NFT’s, verandert de manier waarop we denken over digitale eigendom en schaarste. Een NFT kan worden gedefinieerd als een digitale asset, dat niet kan worden gekopieerd of gereproduceerd. Ze zijn veilig, transparant en fraudebestendig, aangezien ze worden bewaard op een gedecentraliseerd netwerk van computers met behulp van blockchain technologie. NFT’s kunnen op verschillende manieren worden toegepast.

Table of Contents

NFT’s voor verzamel objecten

De markt voor verzamelobjecten is een van de eerste en populairste toepassingen voor NFT’s. Een van de eerste NFT’s, die op grote schaal werden gebruikt was CryptoKitties, een spel waarbij spelers virtuele katten konden verzamelen, fokken en uitwisselen. CryptoKitties was zo populair, dat het ethereum-netwerk overbelast raakte.

NFT’s in de gaming sector

NFT’s worden in de gaming industrie gebruikt om unieke, opvallende in-game personages, wapens en uitrustingen te maken. Deze NFT’s kunnen op verschillende markten worden gekocht, verkocht en uitgewisseld, waardoor een nieuwe economie in het spel wordt geïntroduceerd. 

Bijvoorbeeld, in het populaire spel Axie Infinity. Daar kunnen spelers wezens, genaamd Axies, fokken, verzorgen en gevechten mee aangaan. Elke Axie wordt vertegenwoordigd door een NFT, waardoor ze een specifieke en waardevolle waarde hebben. Spelers kunnen nu waardevolle digitale items verwerven en uitwisselen.

NFT’s in de modesector 

De mode-industrie is nog een populaire toepassing voor NFT’s. NFT’s worden steeds meer gebruikt door luxe bedrijven om hun producten te verifiëren en te monitoren, eigendom te bewijzen en vervalsingen te voorkomen. 

Arianee, een blockchain platform en luxe horlogemerk Vacheron Constantin, hebben samengewerkt om een digitale paspoort voor elk van de producten van het bedrijf te ontwikkelen. Dit paspoort maakt gebruik van een NFT om de geldigheid van het product te bevestigen en zijn weg van de productie naar de klant te traceren.

NFT’s in de vastgoedsector

NFT’s dringen ook de vastgoedmarkt binnen. NFT’s worden gebruikt door bedrijven zoals Propy om een online marktplaats te bouwen voor het kopen en verkopen van onroerend goed. Ze bieden een veilige, transparante en ondoordringbare registratie van eigendom van onroerend goed met behulp van blockchain technologie. Het maakt het voor consumenten ook eenvoudiger om te investeren in onroerend goed, omdat het snellere en efficiëntere transacties mogelijk maakt.

NFT’s in de kunstsector

Kunst is nog een andere sector waar NFT’s aan populariteit winnen. NFT’s geven kunstenaars de mogelijkheid om hun digitale kunst te creëren, te verkopen en uit te wisselen, terwijl ze de kopers het exclusieve recht geven om het kunstwerk te tonen in een digitale galerie of virtuele omgeving. Verkoop van NFT kunst is plotseling toegenomen op sites zoals Rarible, OpenSea en SuperRare. Om een voorbeeld te geven,  een stuk van de digitale kunstenaar Beeple genaamd “Everydays: The First 5000 Days” heeft $69 miljoen opbracht.

Opensea-NFT

Hoe koop je een NFT?

Een van de grootste markten voor het kopen en verkopen van NFT’s is OpenSea. Je kunt er een grote selectie NFT’s ontdekken en kopen, waaronder digitale kunst, verzamelobjecten, digitaal grond  en meer. 

Dit zijn de stappen die je kunt volgen, om te beginnen met het kopen van een NFT op OpenSea:

  1. Maak een account aan: om te beginnen met het browsen en kopen van NFT’s op OpenSea, moet je een account aanmaken. Ga naar de OpenSea website en klik op de knop “Inloggen” in de rechterbovenhoek. Vanaf daar kun je een account aanmaken met je e-mailadres en wachtwoord.
  2. Koppel je wallet: om een NFT te kopen, moet je je Ethereum-wallet koppelen aan je OpenSea-account. OpenSea ondersteunt een verscheidenheid aan wallets, waaronder MetaMask en WalletConnect. Je kunt instructies voor het koppelen van je wallet vinden op de OpenSea website.
  3. Blader door de marktplaats: als je wallet gekoppeld is, kun je de OpenSea marktplaats doorbladeren om een NFT te vinden die je wilt kopen. Je kunt de zoekbalk bovenaan de pagina gebruiken om specifieke items te vinden, of je kunt bladeren per categorie.
  4. Bekijk de details: voordat je een aankoop doet, moet je de details van de NFT bekijken waarin je geïnteresseerd bent. Dit omvat informatie over het kunstwerk of verzamelobject, evenals de prijs en de voorwaarden van de verkoop. Je moet ook controleren of er aanvullende kosten of vergoedingen van toepassing zijn.
  5. Maak de aankoop: als je klaar bent om een NFT te kopen, klik je gewoon op de knop “Koop” op de lijstpagina van de NFT. Je krijgt dan een bevestigingsverzoek en daarna wordt je Ethereum-wallet gebruikt om de transactie te voltooien.
  6. Haal de NFT op: nadat je de aankoop hebt gedaan, wordt de NFT toegevoegd aan de assets in je wallet. Door je wallet te gebruiken kun je de token bekijken en kunt je deze verplaatsen naar een andere wallet die je bezit.
NFT-marktplaats

Je hebt succesvol je eerste NFT gekocht op OpenSea. Je kunt het nu bekijken in je wallet en gebruiken zoals je wilt. Houd er rekening mee dat gedurende de tijd de waarde van je NFT kan stijgen of dalen. 

Ethereum kopen

Bij het aankopen is het belangrijk dat jij beschikt over Ethereum, oftewel ETH. Weet je niet waar deze te kopen? Maak dan snel en eenvoudig een account aan bij Bitvavo en koop snel en gemakkelijk ETH via Ideal. 

Samenvatting

NFT’s zijn een innovatieve nieuwe technologie, die ons denken over digitale eigendom en schaarste kan veranderen. Ze kunnen worden gebruikt in verschillende sectoren en situaties, waaronder gaming, mode, vastgoed en kunst. NFT’s kunnen concreet bewijs van eigendom leveren en kopers en verkopers in staat stellen digitale assets uit te wisselen, dankzij hun unieke digitale vingerafdrukken. 

We kunnen verwachten dat er in de toekomst veel meer creatieve toepassingen zullen zijn voor NFT’s naarmate de technologie zich ontwikkelt en meer mensen hun potentieel gaan waarderen.

ADVERTENTIE

Populaire Brokers
Laatste Nieuws

Premium Partners

Advertentie

ADVERTENTIE

Gratis Trading Gids
NUBitcoin Nieuws
Download GRATIS
Advertentie