De beste Bitcoin en Cryptocurrency Handleidingen om te beginnen

Gratis 1000 euro handelen

BITCOINHELPER CRYPTO ACTIE: Maak vandaag nog een Bitvavo account aan via Bitcoinhelper en betaal de eerste 1.000 euro geen handelskosten! Bitvavo is Nederlands goedkoopste Cryptocurrency Exchange! 

Wil jij ook starten met Bitcoin, of meer te weten komen over Cryptocurrency? Dan ben je bij ons aan het juiste adres, want wij van Bitcoinhelper hebben een heel nieuw Cryptocurrency Stappenplan ontwikkeld voor iedere beginner in Crypto! Kortom helpen wij je navigeren in deze voor jou waarschijnlijk nieuwe omgeving! Na het lezen van dit stappenplan weet je waar de belangrijkste informatie te vinden, weet je welke veilige Cryptocurrency Platformen er zijn, waar je de beste Cryptocurrency Leerprogramma’s kunt vinden, waar het Cryptocurrency Nieuws te lezen en weet je waar je snel en veilig Cryptocurrencies kunt kopen en verkopen. 

Table of Contents

Stap 3: Bitcoin en Cryptocurrency Handleidingen bestuderen

Nu je over een gedegen Bitcoin, Blockchain en Cryptocurrency basiskennis beschikt, kun je de volgende stap gaan zetten. Oftewel kun je opzoek gaan naar specifieke informatie en dus handleidingen. Mocht je nu nog niet de eerste stap hebben gelezen, doe dat dan als eerste. Naar Hoe te starten met Bitcoin. Om een vliegende start te maken in crypto hebben een aantal partners van ons goede en zeer leerzame handleidingen opgesteld. 

  • Doel: Alle Starten met Bitcoin en Cryptocurrency handleidingen lezen. 
  • Methodiek: Lezen van de handleidingen en stappen doorgronden. 
  • Tijd: 2 avonden, lees 1 week. 
Cryptocurrency handleidingen

Crypto Handleidingen overzicht

Op onze Handleidingen pagina, zie de afbeelding hierboven, vind je de meest populaire en betrouwbare cryptocurrency handleidingen van dit moment. Ga voor deze stap eens opzoek naar die Handleidingen die gaan over ‘Starten met Bitcoin en Cryptocurrency’ en lees deze zorgvuldig door. Vergeet in deze niet de Bitcoinhelper Methodiek, oftewel blijf die woorden opzoeken die je niet kent.

Cryptouniversity handleidingen

Een van de handleidingen is de handleiding van de CryptoUniversity. Naast de dagelijkse nieuwsberichten, hebben ze ook een schat aan informatie over Bitcoin en Cryptocurrency. Ook staat de website vol met informatie over cryptocurrency. Perfect geschikt voor beginnende, maar zeker ook ervaren cryptocurrency enthousiasten. Alles wat te maken heeft met crypto of blockchain wordt op de website besproken. In de cryptocurrency kennisbank vind je ook een overzicht van wat ze allemaal te bieden hebben. Leer bijvoorbeeld meer over smart contracts, bitcoin mining, wallets of over Belasting en cryptocurrency

Handleiding Currentcrypto

In de handleiding van Currentcrypto lees je bijvoorbeeld over het doen van je eigen onderzoek (DYOR). Een zeer wijze les, zeker als je net begint in crypto. De informatie vliegt je namelijk om de oren en voor je het weet ben je overgehaald tot het kopen van een bepaalde munt. Je zal niet de eerste zijn die naar aanleiding van het zien van een video een cryptomunt heeft aangekocht. Bedenk dan dat de meeste van dit soort content veelal gesponsorde aanbevelingen zijn, waar de makers een hoop geld mee verdienen. 

Het aller belangrijkste bij het handelen in Cryptocurrency is het doen van je EIGEN onderzoek naar de munten waarin je wilt investeren. Het is jouw geld en daarom moet je altijd achter je keuze staan. Er zijn honderden online munten, maar je kunt niet overal in investeren. Je zult daarom veel moeten lezen over deze munten en je eigen lijst samenstellen. 

Bron: Currentcrypto: Handelen in Cryptocurrency: Hoe begin je daarmee?

In grote lijnen zijn er naar mijn mening twee verschillende soorten munten. Speculatieve munten en munten met een functie:

  1. Speculatieve munten zijn volgens mij munten die geen daadwerkelijke functie hebben, maar puur werken op vraag en aanbod.
  2. Andere munten zijn bijv. verbonden aan een social media of richten zich volledig op privacy. Dit zijn munten waarvoor in de ‘echte wereld’ toepassingen worden ontwikkeld en dus waarde kunnen toevoegen. Het is niet aan mij om deze keuze voor jou te maken.

Meer video's en achtergronden

Deze video’s zijn alleen te bekijken als Member

Kennisquiz stap 3

In stap 3 van de Bitcoinhelper Basiscursus hebben we gekeken naar de Bitcoin en Cryptocurrency handleiding en specifiek naar de starten met Bitcoin handleidingen. Oftewel heb je als het goed is weer een hoop informatie en nieuwe vaardigheden opgedaan.  

  • Doel: Alle Starten met Bitcoin en Cryptocurrency handleidingen lezen. 
  • Methodiek: Lezen van de handleidingen en stappen doorgronden. 
  • Tijd: 2 avonden, lees 1 week. 
Als het goed is heb je nu dan ook voldoende basiskennis, die je middels de onderstaande quiz kunt testen. Mocht je nog niet slagen raden wij je aan opnieuw te beginnen met lezen en daarna de quiz opnieuw te maken. 
3
Samengesteld op

Bitcoin en cryptocurrency handleidingen Quiz

1 / 8

Het aller belangrijkste als je start met Bitcoin en Cryptocurrency is het doen van je eigen onderzoek

2 / 8

DYOR staat voor...

3 / 8

Wat is het verschil tussen bitcoin en Bitcoin?

4 / 8

Belangrijk om aan FOMO te doen

5 / 8

Er zijn twee verschillende munten. 1. Speculatieve munten. 2. Munten met een usecase

6 / 8

Peer-to-Peer Electronic Cash System refereert naar

7 / 8

In een Bitcoin Wallet sla je jouw aangekochte Bitcoins op

8 / 8

2FA staat voor

Je score is

De gemiddelde score is 91%

0%

Opzoek naar interessante Bitcoin en Cryptocurrency leerprogramma's

Nu je een zekere basiskennis hebt, weet waar je betrouwbare cryptocurrency handleidingen kunt vinden, kunnen we verder naar stap 4. In de volgende stap kijken we naar waar betrouwbare Bitcoin en cryptocurrency Leerprogramma’s te vinden. Benieuwd klik dan hier om direct naar het artikel te gaan. 

Meepraten? Kom tot slot eens gezellig langs in onze Telegram-groep. Join ook onze Twitterpagina om wekelijks op de hoogte gehouden te worden over alles wat maar met Bitcoin en Cryptocurrency te maken heeft. Je kunt natuurlijk ook altijd een reactie achterlaten onderaan deze pagina.  

Bitcoin Kopen bij Bitvavo
Populaire Brokers
Recente Artikelen