Bitcoin en Cryptocurrency Trading

Uptrend-trading

Wat zijn Diagonale trendlijnen – crypto trading

Gratis 1000 euro handelen

BITCOINHELPER CRYPTO ACTIE: Maak vandaag nog een Bitvavo account aan via Bitcoinhelper en betaal de eerste 1.000 euro geen handelskosten! Bitvavo is Nederlands goedkoopste Cryptocurrency Exchange! 

Een trendlijn is een diagonale lijn die wordt gebruikt bij daytraden of swingtraden met cryptocurrency vooral om een trend of een candlestick patroon zichtbaar te maken. In dit artikel lees je hier alles over. Wil je meer weten over cryptocurrency trading bekijk dan ook zeker ons crypto tradingoverzicht

Table of Contents

Richting van de koers bepalen

Vooral op hogere timeframes is met een diagonale trendlijn goed zichtbaar te maken of er sprake is van een van de trenden: downtrend, uptrend of sideways trend. Je kan de trend bepalen aan de hand van de trendlijn om te kijken of deze omhoog of omlaag staat gericht. De trendlijnen kunnen ook een candlestick patroon zichtbaar maken waar je op kunt traden. Een diagonale trendlijn dient net als een horizontale support- en resistancelijn, maar de horizontale lijnen zijn sterkere support en resistance levels.
Uptrend-trading
Down-trend-trading

Trendlijn tekenen

Een groot nadeel van het tekenen van trendlijnen is dat iedere trader dit op een andere manier doet. Dit is dan ook de grootste reden dat de diagonale lijnen zwakkere support en resistance levels zijn dan horizontale lijnen. 
 
Valide trendlijnen teken je op de volgende manier:
1. Focus op het verbinden van de belangrijke swing points en negeer de “ruis”
2. Verbind minstens twee belangrijke swing points
3. Pas de trendlijn zo aan dat je de meeste aanrakingen hebt
 
Hoe meer aanrakingen de trendlijn heeft, hoe belangrijker deze is. Als de trendlijn dan breekt, kan de prijs daar heftig op reageren. Bij minder aanrakingen reageert de prijs vaak minder heftig op breaks van de trendlijn.

Trend Reversal Identificeren

Zoals hierboven al beschreven worden doorgaans de meeste candlestick patronen geïdentificeerd middels trendlijnen. Een breakout is een candlestick patroon die onder andere wordt waargenomen middels een trendlijn. Maar ook kunnen trend-reversals geoed geïdentificeerd worden middels trendlijnen. Let hierbij op de volgende zaken:

  1. De prijs breekt uit de trendlijn.
  2. Wacht op conformatie en beweging in tegenovergestelde richting van de trend. Bijvoorbeeld een higher low (downtrend reversal) of retest van de trendlijn.

Bitcoinhelper Trading overzicht

Wil je nu meer te weten komen over het traden met Bitcoin en/of andere cryptocurrencies? Bekijk dan zeker ook ons Trading-overzicht. Voor een betrouwbare broker en/of exchange kun je natuurlijk ook bij ons terecht. Zie ook de artikelen hieronder. 

Meer crypto trading

De psychologie van trading, de sleutel tot succes!

De meeste traders onder ons weten inmiddels wel dat het grootste gedeelte van de crypto traders of traders in het algemeen verlies maken. Gemiddeld maken 80% van de traders verlies....

Cryptoscanner
Live crypto scanner – 100eyes crypto meldingen

De 100eyes crypto scanner scant 24/7 de Bitcoin en cryptocurrency markt af, opzoek naar kansen en bedreigingen. Door gebruik te maken van verschillende indicatoren weet 100eyes zeer accurate signalen af...

Coinbaas Premium – Crypto Signals en Meer

Ben je opzoek naar een betrouwbare Nederlandse cryptocurency Signal Provider? Dan ben je bij Coinbaas zeker aan het juiste adres. Want naast de verschillende winstgevende Signals in de Coinbaas Premium...

RSI-Relative-strenght-index
RSI (relative Strength Index) crypto handleiding

Voor een cryptocurrency-belegger is het bepalen van het juiste in- en uitstap moment van cruciale waarde. Doormiddel van verschillende indicatoren kan in een technische analyse dit moment bepaald worden. Een...

Populaire Brokers

Populaire Categorieën

Leading Crypto Exchange

Meer Trading

Bollinger-band

Handleiding gebruik Bollinger Bands in Crypto

Ook Bollinger Bands kunnen in een technische analyse niet ontbreken. De indicator is eenvoudig te gebruiken en daarom erg populair onder cryptocurrency beleggers. Doormiddel van

Uw Advertentie hier

Laatste Nieuws

Voorzitter SEC reageert op de crash van Terra

De voorzitter van de SEC, Gary Gensler, heeft maandag gezegd dat de crypto-markt meer regelgeving nodig heeft om investeerders te beschermen tegen projecten zoals Terra. Hij beschuldigt crypto-handel- en crypto-walletplatforms voor het niet vrijgeven van informatie waardoor investeerders zuurverdiend geld verliezen, zoals bij LUNA en UST.

Binance-CEO bekritiseert Terra’s plan voor een hard fork

Het voorstel om de Terra-blockchain te hard forken om de ooit bloeiende LUNA- en UST-ecosystemen nieuw leven in te blazen, werd onlangs in twijfel getrokken door Changpeng “CZ” Zhao, de CEO van cryptocurrency-beurs Binance. In vervolg daarop deelde CZ zijn gedachten over de beste manier van handelen voor het instorten van crypto-ondernemingen met de cryptogemeenschap.