Wat is Technische Analyse | Bitcoinhelper Stappenplan 9

Wil jij ook starten met Bitcoin, of meer te weten komen over Cryptocurrency? Dan ben je bij ons aan het juiste adres, want wij van Bitcoinhelper hebben een heel nieuw Cryptocurrency Stappenplan ontwikkeld voor iedere beginner in Crypto! Kortom helpen wij je navigeren in deze voor jou waarschijnlijk nieuwe wereld! Vandaag gaan we het hebben over het doen van Technische Analyse. 

Na het lezen van het Bitcoinhelper stappenplan weet je waar de belangrijkste informatie te vinden, weet je welke veilige Cryptocurrency Platformen er zijn, waar je de beste Cryptocurrency Leerprogramma’s kunt vinden, waar het Cryptocurrency Nieuws te lezen en weet je waar je snel en veilig Cryptocurrencies kunt kopen, verkopen en opslaan.  

In dit artikel gaan wij opzoek naar geschikte en betrouwbare cryptocurrency informatie aangaande Technische Analyse. Heb je de vorige stappen nog niet bestudeerd, raden wij je dit als eerste te doen. 

Cryptocurrency-cursussen

Wat is Technische Analyse

Technische analyse is het bestuderen van grafieken van historische reeksen aandelenkoersen in combinatie met historische informatie uit de markt (zoals prijs en omzet) om uitspraken te doen over toekomstige koersen in de effectenmarkt. De technische analyse bemoeit zich niet met de financiële gegevens en achtergronden van bedrijven, dat is het terrein van de fundamentele analyse. Wil je meer weten lees dan het volledige artikel op Wikipedia. 

Cryptocurrency-signals-nl

In de Cryptocurrency wordt vaak gebruik gemaakt van Chart-Analysis. Een vorm van technische Analyse. Veel Youtubers doen dit soort analysis in hun video’s. Hierin wordt dan gekeken naar prijstrends, en geeft men namen aan de patronen die in de charts ontdekt kunnen worden.

Een technisch analist spreekt van een weerstand, als de koers van bijvoorbeeld Bitcoin al een paar keer naar boven heeft proberen uit te breken, maar dit niet lukt. Hier vormt dus zich een weerstand, waar doorgaans dus vaak wordt verkocht. Pas als de weerstand is gebroken en iedereen dus zijn bitcoin heeft verkocht, kan de prijs van het  verder omhoog.

Een technisch analist spreekt van een steun wanneer de markt al een paar keer naar beneden bijna tegen een bepaalde waarde is gestoten zonder er doorheen te breken. Er wordt dus op dat punt meer gekocht, Daan verkocht. Pas als de steun is gebroken, kan de prijs van het aandeel verder omlaag.

De waarden tussen een steun en een weerstand wordt de bandbreedte genoemd. Als een steun wordt gebroken, zal het daarna lastiger zijn om terug te keren naar dit eerdere niveau. De steun wordt als het ware een weerstand. Andersom geldt dit uiteraard ook. Vaak keert de koers nog wel even terug naar het moment van de eerdere uitbraakniveau, oftewel de pull back genoemd. Dit is vaak ook het niveau waarop men opnieuw instapt (tweede kans om in de stappen). 

Bekijk ook zeker onze eigen kennisbank voor de eerste lessen in Technische Analyse. 

Chart-Analysis > Doopie Cash

We zeiden het net al even dat veel cryptocurrency youtubers op hun kanaal naar koersen kijken en veelal gebruik maken van Chart-Analysis. Een Nederlands kanaal wat dit goed doet en veelal gericht is op de startende trader in Doopie Cash. 

Neem eens een kijkje in de Playlist van dit kanaal en kijk eens de video’s terug voor een eerste duik in crypt technische analyse. 

De Volgende stap

Nu je een goede basiskennis hebt. Weet waar betrouwbare cryptocurrency handleidingen, leerprogramma’s en applicaties te vinden en de eerste stappen hebt gezet in het doen van technische analyse. Kunnen we naar stap 10, wat tevens de laatste stap is van dit stappenplan. In het volgende artikelen gaan we het namelijk hebben over het kopen van Bitcoin. Benieuwd klik dan hier om direct naar het artikel te gaan.

Meepraten? Kom tot slot eens gezellig langs in onze Telegram-groep. Join ook onze Twitterpagina om wekelijks op de hoogte gehouden te worden over alles wat maar met Bitcoin en Cryptocurrency te maken heeft. Je kunt natuurlijk ook altijd een reactie achterlaten onderaan deze pagina. 

Inhoudsopgave

Meer
artikelen