ADVERTENTIE

Wat is Technische Analyse | Bitcoinhelper Stappenplan 9

ADVERTENTIE

Wil jij ook starten met Bitcoin, of meer te weten komen over Cryptocurrency? Dan ben je bij ons aan het juiste adres, want wij van Bitcoinhelper hebben een heel nieuw Cryptocurrency Stappenplan ontwikkeld voor iedere beginner in Crypto! Kortom helpen wij je navigeren in deze voor jou waarschijnlijk nieuwe omgeving! Na het lezen van dit stappenplan weet je waar de belangrijkste informatie te vinden, weet je welke veilige Cryptocurrency Platformen er zijn, waar je de beste Cryptocurrency Leerprogramma’s kunt vinden, waar het Cryptocurrency Nieuws te lezen en weet je waar je snel en veilig Cryptocurrencies kunt kopen en verkopen.

Table of Contents

Stap 9: Wat is technische analyse

Nu je over een gedegen Bitcoin en Cryptocurrency basiskennis beschikt en weet hoe veilig jouw aangekochte Bitcoin en Cryptocurrencies op te slaan is het tijd om een dieper in te materie van technische analyse te duiken. Want wat is nu precies technische analyse en hoe doe je dat? 

 • Doel: Begrijpen van de basisbeginselen van technische analyse
 • Methodiek: Oefenen met het doen van technische analyse en toepassen van de technieken
 • Tijd:  2 weken
Video afspelen over Cryptocurrency-cursussen

Wat is Technische Analyse

Technische analyse is het bestuderen van grafieken van historische reeksen aandelenkoersen in combinatie met historische informatie uit de markt (zoals prijs en omzet) om uitspraken te doen over toekomstige koersen in de effectenmarkt. De technische analyse bemoeit zich niet met de financiële gegevens en achtergronden van bedrijven, dat is het terrein van de fundamentele analyse. Wil je meer weten lees dan het volledige artikel op Wikipedia. 

Cryptocurrency-signals-nl

In de Cryptocurrency wordt vaak gebruik gemaakt van Chart-Analysis. Een vorm van technische Analyse. Veel Youtubers doen dit soort analysis in hun video’s. Hierin wordt dan gekeken naar prijstrends, en geeft men namen aan de patronen die in de charts ontdekt kunnen worden.

 • Een technisch analist spreekt van een weerstand, als de koers van bijvoorbeeld Bitcoin al een paar keer naar boven heeft proberen uit te breken, maar dit niet lukt. Hier vormt dus zich een weerstand, waar doorgaans dus vaak wordt verkocht. Pas als de weerstand is gebroken en iedereen dus zijn bitcoin heeft verkocht, kan de prijs van het  verder omhoog.
 • Een technisch analist spreekt van een steun wanneer de markt al een paar keer naar beneden bijna tegen een bepaalde waarde is gestoten zonder er doorheen te breken. Er wordt dus op dat punt meer gekocht, Daan verkocht. Pas als de steun is gebroken, kan de prijs van het aandeel verder omlaag.
 • De waarden tussen een steun en een weerstand wordt de bandbreedte genoemd. Als een steun wordt gebroken, zal het daarna lastiger zijn om terug te keren naar dit eerdere niveau. De steun wordt als het ware een weerstand. Andersom geldt dit uiteraard ook. Vaak keert de koers nog wel even terug naar het moment van de eerdere uitbraakniveau, oftewel de pull back genoemd. Dit is vaak ook het niveau waarop men opnieuw instapt (tweede kans om in de stappen). 

Technische analyse video's

We zeiden het net al even dat veel cryptocurrency youtubers op hun kanaal naar koersen kijken en veelal gebruik maken van Chart-Analysis. Een Nederlands kanaal wat dit goed doet en veelal gericht is op de startende trader in Doopie Cash. Oftewel neem eens een kijkje in de Playlist van dit kanaal en kijk de video’s terug voor een eerste duik in crypto technische analyse. 

Bitcoinhelper Trading-Overzicht

In ons Trading-overzicht hebben diverse artikelen opgenomen over het doen van technische analyses en alles wat daarbij komt kijken. Denk hierbij aan Trendlijnen, Indicatoren, theorieën en trading strategieën. Belangrijk om voor deze les deze artikelen eens door te lezen en te kijken of jij dit vervolgens kunt toepassen in jouw eigen analyses. Weet het doen van technische analyse is geen exacte wetenschap, oftewel geen goed of fout. Hierin geldt alleen de weg van leren, leren, oefenen en oefenen. 

Support & Resistance

Uitleg over Support en Resistance in Crypto Trading

support-and-resistance-uitleg

Traden op S/R zones

Hoe kun je traden op support en resistance zones 

Uptrend-trading

Horizontale Trendlijnen

Uitleg over Horizontale Trendlijnen. Hoe te gebruiken?

Uptrend-trading

Diagonale Trendlijnen

Wat zijn diagonale trendlijnen en hoe deze te gebruiken?

Meer video's en achtergronden

Deze video’s zijn alleen te bekijken als Member

Kennisquiz stap 9

In deze stap, stap 9, hebben we gekeken naar de basisbeginselen van het doen van technische analyse.

 • Doel: Begrijpen van de basisbeginselen van technische analyse
 • Methodiek: Oefenen met het doen van technische analyse en toepassen van de technieken
 • Tijd:  2 weken
Als het goed is heb je nu een goed inzicht in wat technische analyse is en heb je de eerste stappen gezet in het doen van een eigen crypto analyse. Oftewel het is er weer tijd voor om je opgedane kennis te testen. Ga bij een voldoende resultaat door naar de volgende stap, maar mocht je niet in een keer slagen neem dan rustig de hierboven beschreven informatie nog eens door.
2
Samengesteld op Door Bitcoinhelper

Bitcoin & Cryptocurrency Applicaties

1 / 6

Bitcoin en Cryptocurrency applicaties

2 / 6

De eerste applicatie die je als starter zou moeten installeren is

3 / 6

Download de Bitcoin en Cryptocurrency applicaties veilig op de website van de aanbieder

4 / 6

Belangrijk applicatie categorieën zijn o.a.

 • Bitcoin & Cryptocurrency Nieuws Apps
 • Prijs applicaties
 • Broker en Exchange applicaties
 • Bitcoin en Cryptocurrency Wallets
 • Charting App's.

5 / 6

Wacht met het installeren van Broker en Exchange applicaties vanwege

6 / 6

Het handelen in Bitcoin en Cryptocurrency doe je via een Broker applicatie

Je score is

De gemiddelde score is 92%

0%

Aan de slag met het kopen van Bitcoin

Nu je een goede basiskennis hebt. Weet waar betrouwbare cryptocurrency handleidingen, leerprogramma’s en applicaties te vinden en de eerste stappen hebt gezet in het doen van technische analyse. Kunnen we naar stap 10, wat tevens de laatste stap is van dit stappenplan. In deze stap gaan wij het namelijk hebben over het kopen van Bitcoin en andere cryptocurrencies. 

Meepraten? Kom tot slot eens gezellig langs in onze Telegram-groep. Join ook onze Twitterpagina om wekelijks op de hoogte gehouden te worden over alles wat maar met Bitcoin en Cryptocurrency te maken heeft. Je kunt natuurlijk ook altijd een reactie achterlaten onderaan deze pagina. 

ADVERTENTIE

Populaire Brokers
Laatste Nieuws

Enthousiast! Laat een reactie achter.

Populaire Broker

ADVERTENTIE

NUBitcoin Nieuws
Download GRATIS
Uw Advertentie hier

ADVERTENTIE